Recept: chili sin carne van Lisa Goes Vegan

919
Copyright: Puur by Dyana

Dat veganistisch eten helemaal niet saai is, daar kwamen we tijdens de Vegan Challenge al achter. We stonden versteld van de ontelbare lekkere gerechten die de revue passeerden. Lisa Stel van foodblog Lisa Goes Vegan bracht onlangs een eigen boek uit, waarin ze allerlei makkelijke maar yummy recepten bundelde. 

Onderstaand recept is daar een goed voorbeeld van. Dit recept zou je normaal gesproken wellicht maken met vlees, maar Lisa laat zien dat dit helemaal niet hoeft om het ontzettend lekker te maken. Je zet het in een handomdraai op tafel en het is superlekker. Ook ideaal om te maken wanneer er vrienden komen eten. Succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?

  • 1 pot of 400 g kidneybonen
  • 1 pot of 400 g chilibonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 middelgrote uien
  • 3 winterwortels
  • 200 g mais
  • 300 ml tomatenpassata
  • 3 knoflooktenen
  • peper en zout
  • naturel tortillachips
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder

En zo maak je het!

Snijd de uien, wortels, selderij en knoflook in kleine stukjes. Verhit olie in een flinke koekenpan en bak eerst de ui met de paprika-, chili- en komijnpoeder 3 minuten. Voeg nu de selderij en wortels erbij. Bak 8 minuten op middelhoog vuur. Doe vervolgens de tomatenpassata, mais en alle bonen erbij. Laat nog 5 minuten goed doorwarmen.

Schep de chili sin carne in diepe borden en garneer met de tortillachips. De volgende dag is de chili nóg lekkerder!

Variatietip: Voeg wat paprika’s erbij en varieer met bonen, gebruik bijvoorbeeld eens zwarte bonen. Serveer met een schepje guacamole.

 

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag nog veel meer recepten proberen? Bestel dan het boek van Lisa. Dat doe je simpelweg hier. Enjoy!

Lees ook:

Fotografie: Dyana Herrema, Puur. by Dyana

DELEN
Vorig artikelSeksvideo’s vlogger Laura Ponticorvo gehackt
Volgend artikelBN’ers herdenken Kitty Courbois tijdens uitvaart