Recept: Buddha bowl met sobanoedels

253
Copyright: CookLoveShare

Eten uit een kom wordt steeds populairder. De zogenaamde ‘buddha bowl’ wint ook iedere dag aan populariteit. Mocht deze term je nog onbekend zijn: het is gerecht wat geserveerd wordt in een kom, met allerlei eenvoudige en pure ingrediënten. Je kunt er eindeloos mee variëren, maar vandaag delen we een recept voor een gemakkelijke bowl met noedels. Zo lekker!

Dit heb je nodig voor een maaltijd voor 4 personen!

 

  • 1.2 l bouillon (paddenstoelen)
  • 1 steranijs
  • 2 kardemompeulen
  • 1 el verse gemberwortel (geschild en julienne gesneden)
  • 100 g sobanoedels
  • 250 g champignons (een mix van kastanje- en witte champignons)

En zo maak je het!

Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de noedels en champignons, in een grote pan en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur dan lager, voeg de sobanoedels en champignons toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken, of tot de noedels gaar zijn. Verdeel het mengsel over vier kommen. Je kunt, als je wilt, de kardemompeulen en steranijs verwijderen.

Voeg nu de groenten toe: maak stapeltjes van de verschillende groenten langs de rand van de kom. Voeg dan een beetje limoensap, tamari, wat korianderblaadjes, chilipeperringetjes (naar keuze), sesamzaadjes en limoenpartjes toe.

Serveer de buddha bowls met eetstokjes en een lepel voor de bouillon. Schenk er nog wat extra tamari bij, naar smaak.

Enjoy!

Bron: CookLoveShare

Lees ook:

 

 

 

DELEN
Vorig artikelZó lang kun je kleding dragen voor het in de was moet
Volgend artikelFijne nieuwe functie van Instagram