Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Tamara en Brian werden bedreigd: ‘Hij zei dat hij de kinderen kapot zou maken’

Tamara en Brian werden bedreigd: ‘Hij zei dat hij de kinderen kapot zou maken’

Tamara en Brian werden bedreigd: ‘Hij zei dat hij de kinderen kapot zou maken’

Toen ze de nieuwe liefde van hun beste vriendin Lucille ontmoetten, waren Tamara (30) en Brian (30) niet enthousiast, maar gaven ze hem het voordeel van de twijfel. Totdat Lucille het uitmaakte. Dat bleek het begin van de echte ellende. “Hij gaf ons de schuld, zei dat hij ons en de kinderen kapot zou maken. En op een zondagavond stond hij voor de deur.”

Persoonlijk

“De avond waarop het gebeurde, werd er rond halfnegen ’s avonds onverwacht aangebeld. De kinderen lagen net op bed, Brian deed open. Ik was in de woonkamer en kreeg dus niet alles mee, maar nu weet ik dat Brian op dat moment recht in de loop van een pistool keek.”Uit een eerdere relatie heb ik twee zoons van elf en zes en eind augustus hebben Brian en ik een dochter gekregen. We zijn vier jaar samen en vanaf het moment dat ik hem leerde kennen, wist ik dat hij een hechte vriendschap had met Lucille. Zij hadden elkaar leren kennen via een Facebookpagina voor mensen die van zwarte humor houden en bleken ook op andere vlakken veel dezelfde dingen leuk te vinden.

Hij noemde haar zelfs zijn ‘twin’, wat later werd verbasterd naar ‘Twinnie’. Een broer-zusrelatie dus. Op mij was hij echt verliefd, zei hij. Voor het eerst in zijn leven. Dus jaloers ben ik nooit geweest, ook niet omdat ik direct een klik met haar voelde. Lucille woonde in Sittard en wij woonden in Den Haag, maar dat stond ons niet in de weg om regelmatig met een groep vrienden leuke dingen te doen. Toen Lucille een relatie kreeg, veranderde dat.Aanvankelijk waren we blij voor haar, maar die blijdschap werd snel minder toen we bij Lucille op bezoek gingen om Marco te leren kennen. Ik dacht heel even: is dit hem nou? Ik kon me gewoon niet voorstellen wat Lucille zag in het kleine, naar de grond starende mannetje dat naast haar stond. Maar niet iedereen heeft dezelfde smaak en het ging erom dat zij verliefd was.

Marco was wat stug en nadat we ons allemaal hadden voorgesteld, probeerde Brian het ijs te breken met een grapje. Marco reageerde echter helemaal niet en maakte ook geen oogcontact. Eigenlijk kreeg ik al direct de kriebels van hem. Toch lieten we niets merken, omdat we Lucille niet voor het hoofd wilden stoten. Daarbij kon ik me voorstellen dat het spannend is om de beste vrienden van je nieuwe partner te ontmoeten. We gaven het een kans. Maar hoe hartelijk we Marco ook benaderden, hij bleef afstandelijk en ontoegankelijk. Erover praten met Lucille, vonden we lastig. Ze leek haar relatie enigszins af te schermen, waarschijnlijk omdat ze zelf ook wel voelde dat het niet zo klikte tussen ons en haar vriend.

Uiteindelijk nam ze hem niet meer mee als we afspraken en werden ook de rooskleurige verhalen over haar relatie minder. In plaats daarvan kregen we verontrustende berichten. Marco zou heel bezitterig en jaloers zijn, ook wat betreft haar vriendschap met ons. Ze had hem betrapt terwijl hij stiekem haar appgesprekken las en ze hadden steeds vaker ruzie. Toen Lucille ons uiteindelijk vertelde dat ze een punt achter de relatie had gezet, waren we opgelucht.  ‘Eindelijk’ zeiden we tegen elkaar. We vonden dat ze beter verdiende.”

Dreigberichten

“Helaas bleek het einde van haar relatie pas het begin van de echte ellende. Op een avond zat Brian achter de computer toen er op Facebook allerlei rare berichtjes werden geplaatst op zijn pagina, afkomstig van Marco. Het waren foto’s van mijn hoofd, maar dan geplakt op het lichaam van een dikke, naakte vrouw, vergezeld van allerlei nare opmerkingen, zoals dat ik vies en dik was.

Brian verwijderde de foto’s direct en zei tegen Marco dat hij hiermee moest stoppen en mij erbuiten moest houden. Uit Marco’s reactie werd duidelijk dat hij ons de schuld gaf van het feit dat Lucille de relatie had verbroken. Wij, en dan vooral Brian, haar beste vriend, zouden haar hebben opgestookt. Terwijl we hem juist het voordeel van de twijfel hadden willen geven.

Lees ook
Janneke (39) werd draagmoeder: ‘Tegen mijn zoon zei ik dat de buik van de moeder stuk was’

Helaas bleef het niet bij rare foto’s: niet lang daarna kwamen de dreigberichten. Marco zou mij, Brian en de kinderen kapotmaken. We schrokken er echt van en gingen naar de politie, maar die gaven aan niets te kunnen doen, behalve als er echt iets zou gebeuren. Daar vertelde ze dat we maa moesten opschrijven wat Marco allemaal deed en wanneer. We blokkeerden Marco’s nummer en profiel op social media en stelden onze telefoons zo in dat zelfs alle afgeschermde nummers geblokkeerd zouden worden. Het hielp maar heel even. Marco dook altijd weer op onder een ander nummer of onder een ander profiel.

Het hele interview lees je in Flair 39-2021. Deze ligt 29 september t/m 5 oktober in de (online) schappen. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Vivienne Groenewoud | Beeld: Getty Images