Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Nikita’s dochter is kindmodel: ‘Ik geniet ervan om met haar op pad te zijn’

Nikita’s dochter is kindmodel: ‘Ik geniet ervan om met haar op pad te zijn’

Nikita’s dochter is kindmodel: ‘Ik geniet ervan om met haar op pad te zijn’

Nikita (34, filiaalmanager van een parfumerie) heeft een relatie met Joost (35, ggz-medewerker). Samen hebben ze twee kinderen: Coco (4) en Lenn (2). Coco is een veelgevraagd model, onder meer voor Zara.

“Een collega met wie ik heel goed omga – ik noem haar altijd mijn bonusmoeder – had al talloze keren gezegd dat ik Coco echt moest inschrijven bij een modellenbureau. ‘Ze heeft zo’n leuk gezichtje,’ zei ze elke keer. Ik vond haar ook knap, maar meer zoals iedere moeder haar kind de mooiste vindt. Toen ik net was bevallen van Lenn en van een foto een kaart voor Coco’s verjaardag maakte, hakte ik de knoop door. Ik doe het gewoon, dacht ik.”

Avontuur

“Ik stuur wat foto’s op. Een week lang hoorde ik niets. Dan is ze toch niet zo heel erg knap, concludeerde ik nuchter. Dat kan natuurlijk. Maar het bleek dat de reactie van het modellenbureau in mijn spambox was beland. Of ik wat extra foto’s wilde mailen? De eigenares van het bureau belde me kort daarna enthousiast op: Coco was al geboekt voor Zara. Ze was toen tweeënhalf! Ik had geen idee wat ons te wachten stond, maar al een week later zaten we in het vliegtuig naar Spanje. Voor Coco was het één groot avontuur: in de lobby van het hotel stond een enorme bank in de vorm van een octopus, waar ze meteen bovenop klom. En op het grote hotelbed kon ze heerlijk springen. De shoot was superrelaxed, we waren zo klaar. De dag erna herhaalde alles zich en voor we het wisten, waren we weer terug in Nederland. Leuk om ook een keer te hebben meegemaakt, dacht ik, niet wetende dat het modellenbureau direct weer aan de telefoon zou hangen. ‘Ik zei het toch,’ zei mijn collega. Ze had inderdaad gelijk.”

Corona

“Vanwege corona zijn een aantal foto’s voor Zara thuis gemaakt, door mij. Dat is bijzonder hoor; we kregen de kleding opgestuurd en samen met een stylist namen we de setjes door.  ‘Wat je erop krijgt, krijg je erop,’ was de instelling. Het moet vooral leuk blijven voor de kinderen. Voor Coco is het een spel. Ze vindt alles prima en werkt altijd heel goed mee. Inmiddels heeft ze ook voor Mango, Charlie Petite, het Nederlandse Veloretti en Daily Brat gewerkt. Regelmatig vraagt ze wanneer we weer naar een hotel gaan.”

Modellenwerk

“Zonder dit modellenwerk had ik niet zo veel mooie foto’s van onze dochter gehad. Het is echt iets van ons samen, ik geniet ervan om met haar op pad te zijn. Joost vindt wat Coco doet heel leuk, zolang hij zelf maar niet mee hoeft. Sinds kort doet onze jongste Lenn ook wat opdrachten. Hij is een totaal ander kind dan Coco: in haar zie je iets van mijn Surinaamse achtergrond, Lenn heeft juist een heel Hollandse uitstraling.”

Lees ook
Nathalie (41) is als kind seksueel misbruikt: ‘Dat mijn moeder me niet heeft beschermd, vind ik het ergst’

Grenzen

“We zijn benaderd om voor langere tijd naar China te gaan, maar daar hebben we nee tegen gezegd. Misschien wordt dat een optie als Coco achttien is; Joost en ik hebben ook ons eigen leven en ons eigen werk. We stellen duidelijke grenzen. Een opdracht in de eerste week van school hebben we ook niet gedaan; als ze haar echt zo graag willen hebben, kan dat ook wel na schooltijd of een week later. En als Coco liever naar een partijtje gaat, kan dat. Het moet leuk blijven, zo niet, dan stopt het.”

Naast Nikita hebben Stonne en Dewy ook een kind die model is. Hun verhalen lees je, in Flair 44-2021, de editie die t/m 9 november in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hierOp de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Hester Zitvast | Fotografie: Petronellanitta