Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Jasmine Sendars werk stopte en haar huwelijk klapte: ‘Ik had het gevoel dat ik faalde’

Jasmine Sendars werk stopte en haar huwelijk klapte: ‘Ik had het gevoel dat ik faalde’

Jasmine Sendars werk stopte en haar huwelijk klapte: ‘Ik had het gevoel dat ik faalde’

Ze kreeg het flink te verduren, maar hield het toch 29 dagen vol in Expeditie Robinson. Dat was haar tien jaar geleden niet gelukt, zegt Jasmine (44). Toen viel haar huwelijk in duigen en stopte haar werk. “Ik had het gevoel dat ik faalde. Maar een gesprek met mijn biologische vader hielp me. Mede daardoor zwom ik langzaam naar de oppervlakte.”

Of we Jasmine Sendar (44) misschien even thuis willen brengen. Het is maar een klein half uurtje rijden van de fotostudio naar haar appartement in Amsterdam, maar ze heeft even geen auto. Was Jasmine niet Jasmine geweest, dan had zo’n verzoek potentieel kunnen uitlopen op een saai halfuur vol koetjes en kalfjes en ongemakkelijke stiltes. Want het interview zit erop dus waar moet je het verder nog over hebben? Gelukkig is Jasmine wel degelijk Jasmine: een frisfruitige spraakwaterval met een mening over alles. Wel altijd met een positieve insteek, want ze heeft genoeg meegemaakt en het leven is te kort om te somberen. Dus ja, zegt ze in de auto op weg naar de hoofdstad, het was afzien, die 29 dagen Expeditie Robinson. En zeker, ze was best verbaasd over hoe  ‘nasty’ het spelletje soms werd gespeeld. Maar ze heeft er toch vooral ont-zet-tend van genoten.

Dus je vond het ook leuk om jezelf terug te zien op televisie?

“Ik kon mezelf er wel in vinden en ik zou ook niks veranderen als ik het opnieuw moest doen. Ik ben wie ik ben en daar ben ik heel blij mee. Maar ik hoorde van familie en vrienden wel dat ze mijn bubbly personality misten – ik houd van grapjes maken.”

Daar leek je tijdens de expeditie weinig zin in te hebben

“Wat logisch is, want ik zat daar met een groep mensen bij wie ik geen aansluiting vond. Dan trek je je toch een beetje terug. Ik was constant op mijn hoede. Dat was niet erg, want ik deed niet mee om vrienden te maken. Ik heb al vrienden.”

Klinkt leuk, meedoen aan dat programma

Lachend: “Het stond op mijn bucketlist en ik ben blij dat ik het heb gedaan. Wat me wel zwaar viel, was het gekonkel. Ik vond de proeven fantastisch, maar al het gedoe eromheen… Ik had het daar niet zo door, omdat ik overal buiten stond, maar toen ik het terugzag en hoorde wat mensen over me zeiden, dacht ik wel: shit, wat heb ik fout gedaan, waarom waren alle ogen op mij gericht? Dat klinkt nu heel zwaar, maar ik heb er vooral enorm van genoten.”

Is meedoen ook handig voor je carrière?

“Op dit moment merk ik daar niks van, maar je weet nooit. Dat was voor mij niet de reden om mee te doen, want ik ben al 24 jaar bezig en het loopt best lekker.”

Lees ook:
Caroline over Donna: ‘Ik heb geen woorden om uit te leggen hoe het voelt als je hoort dat je kind niet meer leeft’

Dat is bijna een kwart eeuw

Lachend: “Ja, ik ben ook hartstikke oud. Ik stond laatst op de set met een jongen die me vertelde dat hij vroeger al naar me keek op televisie. Hij zei: ‘Jasmine, jij bent gewoon een veteraan.’ Oh my god, dan voel je je wel écht oud. Bizar.”

Je emigreerde op je derde van Curaçao naar Nederland. Kun je je nog iets van die tijd herinneren?

“Zeker, want het had een enorme impact. Van Curaçao herinner ik me de warmte van ons gezin, onze familie. En mijn oma, vooral mijn oma. Zij heeft mij die eerste jaren min of meer alleen opgevoed, omdat mijn ouders moesten werken. Ze heeft nog net niet de navelstreng doorgeknipt; die band met oma was heel hecht. En toen gingen we ineens naar Nederland. De kou hier, een andere taal. En sneeuw, ik dacht dat er watten uit de lucht kwamen vallen. Ik had geen idee.”

Lees het hele interview met Jasmine Sendar in Flair 01-2022, deze ligt van 5 t/m 11 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

tekst Marcel Langedijk | fotografie Judith Pronk