Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Ella is ongewenst kinderloos: ‘En iedereen vraagt maar, waar blijven jullie kinderen nou?’

Ella is ongewenst kinderloos: ‘En iedereen vraagt maar, waar blijven jullie kinderen nou?’

Ella is ongewenst kinderloos: ‘En iedereen vraagt maar, waar blijven jullie kinderen nou?’

Echte verhalen van echte mensen, die worden opgestuurd naar Flair. Verhalen die je raken, omdat je voelt dat dit persoonlijk is. Ella vertelt wat haar dwarszit.

‘En wanneer komen de kinderen?! De vraag waarvan ik soms verdrietig wordt en soms niet. Na onze bruiloft leek het ons een mooie stap om proberen zwanger te worden. Een baby zou een mooie aanvulling zijn in ons leven.

Omdat we een medische indicatie hadden lag de nadruk op het proberen. Een onderzoek wees uit er is niets (meer) aan de hand is. We waren blij! Nu gaat het zeker goed komen.

Onmogelijk

De eerste maanden gingen voorbij en ik maakte me nog geen zorgen. Na een maand of zes werd de teleurstelling groter en groter. In tranen belde ik de huisarts of ik mocht langs komen. De (vrouwelijke) huisarts had het met mij te doen. Ik mocht een echo laten maken maar ze maakte mij duidelijk dat ik echt nog moest wachten totdat we het een jaar hadden geprobeerd. De echo was goed dus ik zei tegen mezelf. Heb geduld! Naarmate je langer bezig bent krijg je de goedbedoelde adviezen zoals: “Laat het los!” “Toen wij kinderen wilde was ik ook zo gefocust, toen liet ik het los en de maand daarna was ik zwanger”. Hoe kan je iets loslaten wat je heel graag wilt? Hoe doe je zoiets? Iets wat onmogelijk leek.

‘Of wanneer je weer een teleurstelling deelt met vrienden of familie, zeggen ze als troost ik weet zeker dat het goedkomt! Nee dat kun je niet weten, schreeuw ik dan in mijn gedachte. Zelfs een dokter kan dit niet garanderen! De vragen; wanneer komen de kinderen? Willen jullie geen kinderen? Wanneer je binnenkomt zeggen; ja, ik zie het. Jullie hebben goed nieuws! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is te weinig aandacht voor ongewenste kinderloosheid. Deze vragen of ander goedbedoelde adviezen zijn niet fijn en soms heel erg confronterend. Na tal aan onderzoeken, IUI behandelingen en heel wat teleurstellingen verder worden we binnenkort klaargestoomd voor IVF. We hebben nu even rust, het is wel even goed zo. Misschien is dat het loslaten wat ze bedoelen? De grenzen worden verlegd en alles maar dan ook alles zullen wij ondergaan voor onze droom. Het krijgen van een baby, ons wonder.’

Lees ook
Samantha Steenwijk en partner Daisy vinden donorvader voor toekomstig kindje

Ook een verhaal dat je met ons wilt delen? Mail naar tessa.heinhuis@persgroep.net.