Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Elise (34): ‘Ik voel me enorm aangetrokken tot zijn zoon’

Elise (34): ‘Ik voel me enorm aangetrokken tot zijn zoon’

Elise (34): ‘Ik voel me enorm aangetrokken tot zijn zoon’

Elise (43) is blij dat ze na een pijnlijke scheiding weer verliefd is geworden. Ze houdt veel van haar nieuwe vriend, maar op seksueel gebied fascineert een ander haar veel meer. De zoon van haar nieuwe partner…

“Toen de vader van mijn kinderen, met wie ik ruim twintig jaar jaar samen ben geweest, anderhalf jaar geleden aankondigde dat hij bij me wegging, was het alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. Hij was mijn eerste liefde en ik had er nooit rekening mee gehouden dat het mis zou kunnen gaan tussen ons. Onze kinderen, ons huis, onze familie, zelfs onze hond zorgden ervoor dat we in mijn ogen onlosmakelijk bij elkaar hoorden. We waren toch gelukkig? Maar ons vertrouwde leven kon het niet winnen van een nieuwe verliefdheid. Mijn man viel voor de charmes van een collega en kwam tot de slotsom dat hij liever bij haar dan bij mij wilde zijn.

Een vriendin, die ook was verlaten door haar man, was er dag en nacht voor mij. Ze troostte me en verzekerde me dat ik eroverheen zou komen. Na een paar maanden haalde ze me over me in te schrijven op een datingsite. Niet voor een serieuze relatie, maar voor wat aandacht, spanning en afleiding. Er was meer in het leven dan huisje-boompje-beestje, had zij inmiddels ontdekt. In plaats van bij de pakken neer te zitten, kon ik dit ook zien als kans om nieuwe kanten van het leven te ontdekken.

Ik weet nog goed hoe nerveus ik was bij mijn eerste date. Ik durfde het café bijna niet binnen te gaan. Maar het bleek een aardige man, aantrekkelijk ook. Hij maakte me echt het hof. Nadat we samen twee flessen wijn hadden gedronken, zoenden we en stemde ik in met zijn voorstel dat hij met me mee naar huis ging. Op dat moment deed ik dat vooral uit wraak.

Voor mijn ex was ik allang niet meer de enige, dus ik vond het hoog tijd dat er een andere man in ons voormalig echtelijk bed zou liggen. Tot mijn verbazing genoot ik er met volle teugen van. Hoewel ik nog dagen van slag was over wat ik zomaar had gedaan en me gek genoeg ook schuldig voelde, wist ik hierdoor dat mijn vriendin gelijk had: ik moest weer proberen iets van mijn leven te maken.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik heb gezoend met de vader van mijn vriend’

De periode van rouw om wat ik kwijt was, wisselde zich een jaar lang af met dates en onenightstands. Mijn vriendin was de enige die ervan wist. Ik wilde het verborgen houden voor mijn kinderen en ook anderen hoefden er niets van te weten. Het zou ze vast verbazen, ik weet dat ik een keurige indruk op mensen maak. Dat wás ik ook altijd! Ik stond zelf ook te kijken van deze avontuurlijke, losbandige kant van mezelf, maar merkte wel dat het heel goed voor me was. Op deze manier kreeg ik mijn ex uit mijn systeem. Ook voelde deze periode als een tweede jeugd. Ik had vroeger niet veel meegemaakt op seksueel vlak en genoot ervan dat in te halen.”

Schaduw over de liefde

“En toen was daar Tom. Ook tegen hem had ik, zoals ik altijd deed, direct gezegd dat ik nog niet toe was aan een nieuwe vaste relatie. Maar alles aan onze ontmoeting voelde anders. Dit was geen man om snel het bed mee te delen. We hadden zo veel raakvlakken, praten was al bijzonder genoeg. We kletsten tot diep in de nacht, gingen toen beiden naar ons eigen huis. Maar niet zonder een afspraak voor de week erna. We werden al snel onafscheidelijk en hebben nu een hechte, fijne relatie. Fijner dan die met mijn ex.

Hoewel het jammer blijft dat alles wat we hadden opgebouwd zomaar is weggegooid en dat ons gezin niet meer compleet is, voel ik me nu gelukkiger dan voor de breuk. Tom past zó goed bij mij. Maar er is iets wat een schaduw over onze liefde werpt. Door al mijn avontuurtjes van het afgelopen jaar ben ik seksueel helemaal ontwaakt. Ik heb zo veel spannende dingen meegemaakt, meer dan ik ooit had kunnen dromen. En eigenlijk was ik daar nog niet klaar mee. Ik had nog best wat meer willen beleven, van nog meer mannen proeven.

Met Tom is het in bed eerlijk gezegd niet zo spannend. Hij is wat ouder dan ik en hoewel ons seksleven bevredigend is, is het ook een tikje voorspelbaar. Dat zou allemaal nog niet zo erg zijn – ik hou zielsveel van Tom en seks is niet het belangrijkste dat er bestaat – als er niet iemand zou zijn die mijn fantasie op hol doet slaan: de zoon van Tom, die zevenentwintig is.

Het hele interview lees je in Flair 41-2021. Deze ligt 13 /m 19 oktober in de (online) schappen. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Tekst: Lydia van der Weide | Beeld: Getty Images