Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Wat wil je wel en niet als het einde in zicht komt?’

Brief van de week: ‘Wat wil je wel en niet als het einde in zicht komt?’

Brief van de week: ‘Wat wil je wel en niet als het einde in zicht komt?’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Wat doe je?

Ik ging met mijn moeder mee naar de huisarts. Ze is nog best fit en sterk, maar behoorlijk op leeftijd. En omdat we aan het begin van de coronacrisis hadden gevraagd wat ze zou willen, mócht ze het krijgen en mócht ze in het ziekenhuis belanden, was dat nu ook een beetje de algemene vraag geworden: wat wil je wel en niet als het einde in zicht komt?

Lees ook
Brief van de week: ‘Mijn schoonmoeder was altijd dankbaar voor alles, hij niet’

De huisarts had wat formulieren meegegeven. Wilt u beademd worden? Ja/nee. Wilt u gereanimeerd worden? Ja/nee. Wilt u een euthanasieverklaring? God ja, jeetje, dat zijn nogal dingen om over na te denken. Het gesprek was verhelderend en ondanks het nogal ongezellige onderwerp toch prettig. Maar ook bizar; je zit vrijblijvend met elkaar te praten over haar dood, een eventuele nare ziekte, mogelijke dementie, een kasplantje-situatie, terwijl ze in feite enkel oud en nog gezond is. Maar de dingen kunnen maar duidelijk zijn. Voor haarzelf en ook voor mijn broers en mij. Bij thuiskomst hebben we een taartje gegeten. Om het leven te vieren.

Marieke

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages