Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Ik schaam me omdat ik weleens loop te zeuren over de kleine dingen’

Brief van de week: ‘Ik schaam me omdat ik weleens loop te zeuren over de kleine dingen’

Brief van de week: ‘Ik schaam me omdat ik weleens loop te zeuren over de kleine dingen’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Tel je zegeningen

Wat een mooi interview stond er in Flair 41 met Zuhoor. Het zette me aan het denken, maar het is tegelijkertijd ook zo moeilijk voor te stellen wat zij en haar familie hebben moeten meemaken. En ook hoe slecht sommige mensen zijn. Mensensmokkelaars die wanhopige vluchtelingen schaamteloos uitbuiten en soldaten die mensen bruut vermoorden. En niet te vergeten politici en andere machthebbers die zonder pardon de grenzen van hun land sluiten.

Lees ook
Brief van de week: ‘Deze man verdient jou niet, lieve zus’

Toen ik haar verhaal las, schaamde ik me omdat ik weleens loop te zeuren over kleine dingen terwijl Zuhoor (en vele andere vluchtelingen met haar) misschien op hetzelfde moment wel op een afschuwelijke plek zijn en door een hel gaan. Wat heb ik het toch goed, denk ik nu: ik heb een huis, ik heb werk en dus geld om elke dag te eten, ik heb mijn familie en vrienden vlakbij en het allerbelangrijkste misschien: ik kan in vrijheid en zonder angst leven. Wat een luxe! Ik hoop dat Zuhoor genoeg steun krijgt en de kracht vindt om te blijven vechten. Ik heb diep respect voor haar kracht en voor die van alle andere vluchtelingen.

MICHA

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages