Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Mijn leven ziet er op social media gezellig uit, maar niemand weet hoe ik me voel’

Brief van de week: ‘Mijn leven ziet er op social media gezellig uit, maar niemand weet hoe ik me voel’

Brief van de week: ‘Mijn leven ziet er op social media gezellig uit, maar niemand weet hoe ik me voel’
Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

We zijn niet alleen

Terwijl mijn dochter met haar vriendinnetje een film aan het kijken was, zat ik heerlijk de Flair te lezen met een kop thee. Ik las de brief van de week met de titel ‘Je bent niet alleen’. Net voor corona hebben wij onze zoon met autisme en ADHD uit huis moeten plaatsen. Dit was voor ons gezin – we hebben ook nog twee dochters – verschrikkelijk.Ik ben hierdoor helemaal onderuit­gegaan, emotioneel en fysiek. Ik kon niets meer, mijn hersenen waren geblokkeerd. Sinds een paar maanden voel ik me weer goed, maar dat heeft anderhalf jaar gekost. In die tijd vond ik social media altijd leuk om mooie momenten te beschrijven en daar foto’s van te delen. Maar opeens bedacht ik me dat mijn leven er op social media vast ontzettend leuk en gezellig uitzag, maar dat niemand zag hoe ik me daad­werkelijk voelde.Ik besloot er een berichtje over te plaatsen: dat mijn foto’s er gezellig uitzagen, maar dat ik me eigenlijk helemaal niet zo voelde. Dat ik kampte met een lichte depressie en dat ik er vast bovenop zou komen, maar dat het leven dus niet alleen maar uit leuke foto’s bestaat. Ik heb daar heel veel lieve berichtjes op ontvangen, ook veel privéberichten. Mensen die zelf eigenlijk ook al een tijd kampen met klachten en dat het zo fijn was dat ze dus wisten dat ze niet alleen waren.

Lees ook:
Brief van de week: ‘Bij de eerste echo bleek dat er geen hartslag te zien was’

Ondertussen werk ik weer en kan ik opnieuw genieten van de dingen die het leven brengt. Zoals een kop thee en mijn Flair. Ondanks dat het emotioneel verschrikkelijk blijft dat mijn zoon niet meer bij ons kan wonen, genieten we extra van de weekenden dat hij er wel is. En nog steeds word ik door mensen aangesproken over dit berichtje. Soms is het confronterend, maar vaak vind ik het erg prettig. Zo weet ik dat we toch met z’n allen om elkaar geven. Helemaal in deze gekke coronatijden waar het respect naar elkaar (op social media) soms ver te zoeken is.

Sandra

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages