Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Ik houd me afzijdig als erover wordt gesproken, want gauw ben je een wappie’

Brief van de week: ‘Ik houd me afzijdig als erover wordt gesproken, want gauw ben je een wappie’

Brief van de week: ‘Ik houd me afzijdig als erover wordt gesproken, want gauw ben je een wappie’
Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Niet gevaccineerd

Er moet me even iets van het hart, iets wat me heel hoog zit: IK BEN NIET GEVACCINEERD. Zo, dat is eruit. Ik zeg het bijna nergens, ik houd me afzijdig als erover wordt gesproken, want algauw ben je een wappie. Maar dat ben ik niet. Sterker nog, ik heb corona gehad,ik heb zes weken thuisgezeten en nu, bijna een jaar later, heb ik er nog naweeën van. Maar mijn lijf heeft het toch maar zelf  ‘opgelost’. Mijn rare lijf. Ik heb namelijk een lijf dat niet altijd meewerkt. Ik heb een auto-immuunziekte, getriggerd door een galblaasontsteking, en kreeg daardoor een alvleesklierontsteking. Mijn maag en darmen spelen bij het minste of geringste op en trekken de energie uit mijn lijf.Ik ben bang. Niet bang gemaakt door de overheid, maar bang voor mijn eigen lijf. Wat als een vaccinatie een volgende trigger zal zijn? Wat doet mijn lijf ermee? Het is voor mij niet voldoende duidelijk. Ik ben bang voor de langere termijn. Ik moet leven met mijn lijf en niemand anders.

Lees ook:
Brief van de week: ‘De laatste tijd heb ik last van paniekaanvallen’

Dus dáárom…

Het maakt me niet veel uit dat ik nu de horeca niet in mag, ik ga er ook niet voor testen, een testmaatschappij staat me tegen. Het zegt ook niks, een gevaccineerde kan het virus namelijk ook overdragen.

Ik voel wel een en ander aankomen, hoor. Ik werk in de zorg en de zorg wordt straks verplicht tot het nemen van de vaccinatie. In mijn hoofd schreeuw ik het uit, want ik wil het écht niet! Maar heb ik straks nog een keus als ik mijn geliefde werk wil blijven doen? Als ik wil blijven zorgen voor anderen? Maar dat ik daardoor zorgen heb over de zorg voor mijn eigen lijf, wordt daarbij wel vergeten.

Mirel

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages