Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Mijn schoonmoeder was altijd dankbaar voor alles, hij niet’

Brief van de week: ‘Mijn schoonmoeder was altijd dankbaar voor alles, hij niet’

Brief van de week: ‘Mijn schoonmoeder was altijd dankbaar voor alles, hij niet’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Eerbetoon aan mijn schoonmoeder

Het is absoluut een roerig jaar geweest. Het dieptepunt was het overlijden van mijn lieve, zorgzame schoonmoeder in maart. Het ging al langere tijd niet goed met haar en ze was opgenomen in een verzorgingshuis. De zorg voor mijn schoonvader alleen was heel wat, maar tot onze opluchting kon hij een kamer tegenover die van haar in hetzelfde verzorgingshuis krijgen. Mijn schoonmoeder ging helaas hard achteruit en we bleven ondersteuning geven waar het kon. Bezoekjes waar ze, hoe ziek ook, zo van opfleurde. We deden de was voor beiden en wat was ze dankbaar voor alles.
Alles wat ik miste in mijn eerste schoonmoeder, was zij: lief, belangstellend, zorgzaam.Ze zorgde altijd voor een prachtige bos van mijn lievelingsbloemen als ze op bezoek kwam. En je kwam bij hen thuis niet weg zonder dat je iets te eten nam. Wil je gebak, nee? Een koekje dan, een chocolaatje, een snoepje?Het was vreselijk om haar te zien veranderen in een vrouw met altijd pijn. En toen moesten we haar loslaten… Nu kwam de zorg voor mijn schoonvader op ons en mijn schoonzus aan. Waar mijn schoonmoeder altijd dankbaar was voor alles, laat hij zich alles aanleunen.

Lees ook
Brief van de week: ‘Een paar dieren kunnen het leven gewoon even wat leuker maken’

Nooit een bedankje als we de was hebben gedaan en ik al zijn overhemden heb gestreken. Dan denk ik met weemoed terug aan mijn lieve schoonmoeder en haar dankbaarheid. Natuurlijk vertel ik dat aan mijn man. Hij begrijpt het wel, maar kan er ook niets aan doen, zei hij na wat geklaag van mij.

En toen kwam mijn man ineens thuis met een prachtige bos bloemen. ‘Van mijn vader,’ zei hij. Ik keek hem aan en kon bijna zien dat hij een neus als die van Pinokkio had. Maar wat kreeg ik een warm gevoel: mijn schoonmoeder heeft gelukkig haar genen doorgegeven aan mijn man.

Francisca

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages