Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘De laatste tijd heb ik last van paniekaanvallen’

Brief van de week: ‘De laatste tijd heb ik last van paniekaanvallen’

Brief van de week: ‘De laatste tijd heb ik last van paniekaanvallen’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Twee handen op één buik

De laatste tijd heb ik last van paniekaanvallen. En wat doe je tijdens paniekaanvallen? Iemand opzoeken die je gerust kan stellen. Op een vroege ochtend kwam er weer een aanval opzetten. Ik besloot iemand te bellen. Mijn man nam niet op, aan het werk. Mijn moeder sliep nog en heeft haar telefoon beneden liggen. Dan maar huilend ons pap bellen, die nuchtere, hardwerkende 65-jarige die nog zes dagen per week op de bouw staat.  “Pap, ik moet je even bellen om weer rustig te worden.” Zijn nuchtere reactie:  “Maar je moet ook gewoon niet piekeren, hè?”

Lees ook:
Brief van de week: ‘Ik schaam me omdat ik weleens loop te zeuren over de kleine dingen’

Een reactie die ik van niemand zou kunnen waarderen op zo’n moment, maar van ons pap wel. Hij bedoelde het zo goed, maar het is zo géén tactische reactie als je in paniek bent en je het piekeren gewoonweg even niet kúnt stoppen. Toch mag die lieve pap alles zeggen, ik kan alles van hem hebben en het lukte hem ook nog eens om me rustig te krijgen. Ik heb er nog vaak met hem om gelachen. Trots op hem en blij met hem als vader.

JANNE

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages