Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Brief van de week: ‘Een paar dieren kunnen het leven gewoon even wat leuker maken’

Brief van de week: ‘Een paar dieren kunnen het leven gewoon even wat leuker maken’

Brief van de week: ‘Een paar dieren kunnen het leven gewoon even wat leuker maken’
Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Beestenboel

Wat was dat? Ik wandelde langs het verzorgingstehuis in ons dorp toen ik opeens geknor hoorde. En gekwaak, ook dat. Ik rekte me uit om over de heg in de binnentuin te kijken en toen zag ik het: de plaatselijke kinderboerderij was op bezoek, in de vorm van drie vrijwilligers en een deel van de beestenboel, waaronder een tam varkentje, wat eenden en twee konijnen.

Lees ook
Brief van de week: ‘Beter een goede buur dan een verre vriend, het klopt wat mij betreft zó’

Maar het mooist waren de lachende bejaarden van de anders gesloten dementie-afdeling, die er in hun (rol)stoel tussen zaten. Sommigen gierend, anderen glim-lachend en weer anderen zingend. Ik heb maar een paar minuten staan kijken, maar dat ze er veel plezier aan beleefden, was wel duidelijk. Zo mooi, zo simpel: dat een paar dieren het leven gewoon even wat leuker kunnen maken. Fijn dat dat kan.

– Zoë

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages