Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Persoonlijke verhalen > Igmar (28): ‘Door mijn borstvergroting voel ik me sexyer dan ooit’

Igmar (28): ‘Door mijn borstvergroting voel ik me sexyer dan ooit’

Igmar (28): ‘Door mijn borstvergroting voel ik me sexyer dan ooit’

De borstvergroting van Ingmar (28) was nog geen zes weken geleden. Inmiddels mag ze bijna alles weer en voelt zij zich zelfverzekerder en sexyer dan ooit.

Ik wil een borstvergroting

“Na een vakantie in het buitenland wilde ik serieus gaan kijken naar de mogelijkheden voor een borstvergroting. Eerder dit jaar ben ik vijf kilo afgevallen en eenmaal in mijn bikini was ik toch niet meer helemaal tevreden. Ik zag dat mijn borsten anders waren en wanneer mijn bikini uitging, bleef er helemaal niets over. Natuurlijk had ik al eerder naar de opties gekeken, maar nog nooit was ik er echt serieus mee bezig. Tot na die vakantie, toen was dat het enige waar ik aan dacht.”

Consult

“Op aanraden van twee vriendinnen koos ik voor een consult in België. Ik voelde mij meteen op mijn gemak: een mooie grote villa met slechts één operatiekamer, één uitslaapkamer en vriendelijk personeel. Voor mij was het belangrijk hoe de arts met mij om zou gaan. Gelukkig was hij erg aardig en respectvol. Voordat we het over maten hadden keek hij naar mijn leeftijd, lichaam en hoe ik er zelf over nadacht. Samen kwamen we tot het besluit dat 275 cc goed bij mij zou passen. Met een tevreden gevoel ging ik naar huis. Tegen mijn vriend zei ik nog dat ik het liefst meteen op de operatietafel was gaan liggen.”

“Na het consult was het tijd om familie en vrienden in te lichten. Ik dacht altijd dat veel mensen het raar of stom zouden vinden, maar met mijn leeftijd moeten ze toch weten dat ik het voor mijn eigen gevoel doe – niet omdat ik super grote borsten wil of een ondoordachte behandeling onderga. Ook kwam ik er via internet achter dat er meer meiden met een B-cup zijn die kiezen voor een vergroting. Het is niet abnormaal om grotere borsten te willen als je meer hebt dan cup A. Mijn familie dacht er ook positief over, ze vonden het net zo spannend als ik. Sommige vriendinnen zeiden zelfs dat zij het ook wel zouden willen doen.”

De borstvergroting

“De operatie zelf was zo voorbij. Mijn vriend en een goede vriendin gingen mee om mij te ondersteunen. Ze hebben zelfs een trauma opgelopen doordat ze tijdens de operatie mochten kijken of het er allemaal goed uit zag. De chirurg had een testprothese geplaatst en ze hielden mij omhoog zodat mijn vriend en vriendin het konden keuren. Omdat er een doek over mijn gezicht lag, zagen ze alleen één grote en één kleine borst. Daar waren ze toch wel even van geschrokken.”

Pijn

“Een kwartier nadat ik wakker werd uit de narcose zat ik alweer in de auto. Vanwege de morfine besloten we snel naar huis te rijden. Ik voelde me eigenlijk wel prima. Het was pas de dag erna, op zaterdag, dat ik mij even heel ellendig voelde. Ik was misselijk van de medicijnen en besloot over te gaan op andere pillen. Gelukkig was dat de enige dag dat ik mij écht heel erg beroerd voelde. Verder moet je wennen aan het nieuwe gewicht dat je meedraagt. In bed sliep ik bijna rechtop, omdat ik anders het gevoel had dat er twee stenen op mijn borst lagen. Verder is de pijn me heel erg meegevallen.”

Even wennen

“Ik was er wel even bang voor dat ik moeite zou hebben met het hechten aan mijn nieuwe borsten. Als ik nepnagels heb of extensions in mijn haar, gaan die er al snel weer af en uit omdat het toch niet echt van mijzelf is. Ik kan er dan niet aan wennen en ben bang dat mensen zien dat het nep is. En wat als het onopgemerkt ineens niet meer goed zit? Gelukkig heb ik dat nu totaal niet.”

Vaker seks

“Voor mijn vriend was het wel even wennen. Het gaat nu steeds beter, maar toen hij er na de operatie weer aan mocht zitten, vond hij dat lastig. Hij had mij namelijk in de operatiekamer gezien en ook toen ik zoveel pijn had die ene zaterdag, was hij erbij. Ik moest hém op zijn gemak stellen en nu hij er aan gewend is en weet dat het geen pijn meer doet, hebben we nog vaker zin in elkaar. We zijn nog niet zo lang samen, dus van minder seks was nog geen sprake, maar ik merk zeker wel verschil in de slaapkamer. Ik ben meer op mijn gemak en ben naakt net zo zelfverzekerd als wanneer ik kleding draag. Ik heb helemaal zin om mooie lingerie te kopen!”

Lees ook
Hoe worden je borsten steviger? 10x jullie beste tips

Sexyer dan ooit

“Na mijn borstvergroting moest ik vier weken lang een grote sportbeha aan. Wat was dat een lelijk ding! Toen dat geval uit mocht, ben ik meteen met mijn moeder gaan shoppen voor nieuwe bh’s. Opnieuw werd bevestigd dat het écht een goede beslissing is geweest. Al mijn lingerie zit mooier en ook als mijn bh uitgaat, ben ik tevreden en trots. Dit zijn de borsten die bij mij passen: ze zijn natuurlijk en ze zijn mooi. Voorheen was er niets mis met mijn zelfvertrouwen, maar ik voel mij nu sexyer dan ooit tevoren. Ik heb het voor mezelf gedaan en het was het allemaal meer dan waard!”

Aanraden of niet?

“Ik zou het meiden aanraden wanneer zij wat ouder zijn en de beslissing op een bewuste manier maken. Je moet het echt alleen doen als je het voor jezelf doet, niet omdat je denkt dat anderen jou dan mooier vinden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.