Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Zo maak je een goeie indruk op je nieuwe schoonouders

Zo maak je een goeie indruk op je nieuwe schoonouders

Zo maak je een goeie indruk op je nieuwe schoonouders

Ontmoet je met kerst voor het eerst je nieuwe schoonouders en ben je als de dood iets verkeerd te doen? Met deze tips moet het wel goedkomen met die eerste indruk.

Lees ook: Zien: dít zijn de kerstbomen van de Flair-lezeressen

Doe vooronderzoek
Zorg dat je weet hoe de dynamiek in het gezin is. Wat voor onderwerpen kun je wel aansnijden en waar kun je beter je mond over houden? De kans is aanwezig dat je je partner op een heel andere manier gaat meemaken, afhankelijk van de band met zijn of haar ouders. Stel daar pas achteraf vragen over. En check ook de dress code. Is casual prima of liggen de verwachtingen iets hoger? Vragenvuur vooraf it is!

Maak indruk met je cadeau
Bij een eerste ontmoeting en een feestdagen setting hoort natuurlijk een presentje. Een bijzondere wijn, hele goede chocolade, prachtige bloemen of een fles bubbels voor Oud&Nieuw. Het hoeft niet duur te zijn maar laat merken dat je het met aandacht hebt uitgekozen. Kom niet aan met een overdaad aan cadeautjes, don’t try too hard.

Steek je handen uit de mouwen
Het kan allemaal vrij ongemakkelijk zijn om ineens als ‘buitenstaander’ tussen allemaal familie te zitten. Bied daarom aan te helpen. Of het nu is met het inschenken van drankjes, het bereiden van borrelhapjes of het serveren van het diner. Slimme manier ook om even een-op-een een praatje te maken.

Stel vragen
Als je de zenuwen hebt, wil je waarschijnlijk voorkomen dat je zelf veel aan het woord bent. Zorg er daarom voor dat jij degene bent die de vragen stelt. Dit geeft jou de kans om te ontspannen en je staat niet enorm in de spotlight. Houd de vragen licht en luchtig. Bijvoorbeeld over de bereiding van het eten, werk of de kunst die aan de muur hangt.

Easy on the booze
Drink niet te veel alcohol. Het helpt je misschien te ontspannen maar het vergroot ook de kans dat je er ineens een onhandige opmerking uit floept. Zorg dat je gedurende de avond veel water drinkt om een helder hoofd te houden.

Body language
Let op je lichaamshouding. Stel je open op. Ontspan je armen, probeer vriendelijk te kijken. Maak oogcontact als je met iemand praat. Spanning gaat vaak in je lijf zitten, maar het is zonde als je hierdoor afstandelijker over komt dan je eigenlijk bent.

Eet!
Allergieën of een bepaald dieet? Dan heb je er natuurlijk voor gezorgd dat je schoonfamilie dit ruim op tijd wist. Los daarvan: weiger niet alles wat je wordt aangeboden. Probeer dingen uit, ook als je ze niet kent. Prima moment ook weer om vragen te stellen.

No phone zone
Aandachtig en geïnteresseerd overkomen is zeker bij een eerste ontmoeting of een eerste kerst samen heel belangrijk. Zenuwen zijn normaal maar duik niet in je telefoon om jezelf af te leiden.

Thank you
Vergeet niet te bedanken. Tijdens de ontmoeting op gepaste momenten en natuurlijk aan het einde van de avond. Als je een extra blijk van waardering wil geven, kun je achteraf een persoonlijk kaartje sturen.

Beeld: 123RF

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.