Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Volgens de wetenschap is dít de beste manier om over een break-up te komen

Volgens de wetenschap is dít de beste manier om over een break-up te komen

Volgens de wetenschap is dít de beste manier om over een break-up te komen

Een relatiebreuk is pijnlijk, daar kunnen we het volmondig over eens zijn. Iedereen verwerkt het verdriet echter op een andere manier en sommigen doen hier veel langer over dan anderen. Ben je klaar met je tranen? Volgens de wetenschap is er een manier om sneller over je break-up heen te komen.

Onderzoek

Voor iedereen is een break-up weer anders. Sommigen willen het liefst alleen zijn, maar anderen zoeken liever zo snel mogelijk een ander. Al is dit maar voor een korte periode, gewoon voor de afleiding. Veel mensen hebben zelfs last van fysieke en mentale klachten in de periode na een break-up. Na deze periode komt het herstel en na een tijdje ben je weer zo goed als de oude. Maar wat zorgt er nu voor dat je herstelt en zou je iets kunnen doen om het sneller te verwerken? Dit vroegen onderzoekers zich ook af.

Herstelproces

En wat blijkt? Het belangrijkste in het herstelproces is veerkracht. Hoe meer veerkracht je hebt, hoe beter je kunt omgaan met een break-up. Dit komt omdat mensen die erg veerkrachtig zijn sneller verdriet kunnen verwerken en verder gaan met hun leven. Ook zullen ze sneller een nieuwe partner ontmoeten en een nieuwe relatie beginnen. En dit is natuurlijk ook een grote reden voor meer geluk.

Lees ook:
Dít zijn de meest voorkomende oorzaken van een scheiding of break-up

Nieuw begin

Nu is het niet zo dat je meteen een ander moet gaan zoeken en je wordt ook niet zomaar veerkrachtig natuurlijk. Wat kan helpen is goed te kijken naar hoe jij omgaat met zaken als verdriet en stress. Dit kan zijn door afstand te nemen, je meer op jezelf te focussen of dus inderdaad afleiding zoeken met iemand anders. Belangrijk is om te weten wat voor jou het beste is. Zo kun je niet alleen sneller over je relatie heen komen, maar weet je ook in andere verdrietige en stressvolle situaties wat je het beste kan doen. Aan het einde van de dag is jouw geluk het belangrijkst, dus wees een beetje lief voor jezelf en geef jezelf de ruimte die nodig is om het te verwerken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee