Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Weten hoeveel kans je maakt op de datingmarkt? Dit is hoe de ideale partner eruitziet

Weten hoeveel kans je maakt op de datingmarkt? Dit is hoe de ideale partner eruitziet

Weten hoeveel kans je maakt op de datingmarkt? Dit is hoe de ideale partner eruitziet

Blond, donker, lang of klein; iedereen heeft zo z’n type. Maar waar gaat de voorkeur naar uit? Daar is onderzoek naar gedaan door datingservice Lexa.

Lees ook: Deze beroepen zijn het slechtst voor je relatie

Zijn voorkeur
Blond haar en blauwe ogen. Dat is wat mannen het liefst zien bij een vrouw, zo blijkt uit onderzoek van Lexa onder tienduizend Nederlandse singles. Ook als je sportief bent, zit je goed; een op de vijf mannen vindt een atletische bouw aantrekkelijk. Qua beroep geeft de single man de voorkeur aan een doktersassistente. Wil je helemaal voldoen aan het perfecte plaatje, dan hou je ook nog van muziek, reizen én heb je een hond.

Haar voorkeur
Ook vrouwen hebben het liefst een partner met blauwe ogen. In tegenstelling tot mannen geven zij de voorkeur aan donker haar. Mannen met paarden (8,5 procent) of vissen (8,5 procent) zijn populair, maar het liefst kiezen ladies iemand met een hond. De voorkeur wat zijn lichaam betreft is opvallend: vrouwen hebben liever iemand met een normaal postuur, dan een gespierde vent. En als hij dan óók nog van koken of uiteten gaan houdt, is hij helemaal binnen.

Eerste blik
Daarnaast is er onderzocht waar we op letten als we iemand ontmoeten. Mannen blijken als eerst te kijken naar de ogen en glimlach van een vrouw – yep, dus niét de boobs en billen. Ook grappig: ze checken eerder haar spieren (7,8 procent), dan haar borsten (6 procent). Vrouwen kijken ook als eerst naar de ogen en glimlach van een man. Eén op de tien let als eerst op zijn mond – zou het zijn om alvast in te schatten of je hij een goede zoener is? Daarnaast is het te hopen dat hij z’n handen goed verzorgt, want ook daar werpen de dames een blik op.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

 

Shoppen is altijd een goed idee