Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Dit was het populairste seksstandje van 2016

Dit was het populairste seksstandje van 2016

Dit was het populairste seksstandje van 2016

Als het over seksstandjes gaat, heeft iedereen wel een favoriete positie. Sommige mensen houden van de traditionele missionarishouding, terwijl andere zich het liefst in allerlei onmogelijke bochten wringen. Toch is er één standje waar we allemaal fan van zijn. 

De website DrEd.com heeft aan meer dan 2000 mensen gevraagd wat hun favoriete seksstandje van het afgelopen jaar was. De grote winnaar van de enquête? 35% van de ondervraagden koos voor doggy style. Geen verrassende uitslag, want het is een seksstandje dat het zowel bij mannen als vrouwen goed doet (en dat mag je héél letterlijk nemen).

Doggy style was trouwens ook vorig jaar de grote winnaar. Andere favorieten waren de missionarishouding (2de plaats) en de cowgirl (bronzen medaille). Deze resultaten waren zowel voor Europa als voor de Verenigde Staten van toepassing.

Let’s get down tonight

In Polen zijn ze dan weer fan van lepeltje-lepeltje en in Portugal liggen ze graag met hun benen in de lucht. Deze laatste is ook bij onze vrienden uit Hongarije een topper. Op z’n hondjes is en blijft een favoriet, maar veel mensen zijn niet bang om iets anders te proberen.

Zo is de tabletop-positie (één persoon ligt op tafel terwijl de andere rechtstaat met het gezicht naar zijn partner) niet zo populair, maar dit standje staat bij veel mensen nog op hun to-dolijstje. Andere standjes die nog terugkwamen in de lijst waren 69, de kruiwagen en – jawel – anale seks.
Lees ook: