Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Waarom mannen met een buikje beter zijn in bed

Waarom mannen met een buikje beter zijn in bed

Relaties & opgebiecht
Waarom mannen met een buikje beter zijn in bed

Natuurlijk is een six pack geen vereiste, het gaat immers om zijn innerlijk, maar goed ons hoor je niet klagen als hij er toevallig eentje heeft. Toch zouden we beter af zijn met een man die iets minder fit is, hij zou zelfs een buikje moeten hebben. Dat beweert een Turks onderzoek.

De reden waarom mannen met een buikje beter zijn in bed? Ze zouden een beter uithoudingsvermogen hebben. Dat bleek toen de onderzoekers van de Erciyes Universiteit uit Kayseri (Turkije) honderd mannen die seksuele problemen ondervonden vergeleken met honderd mannen die geen problemen hadden. Toen ze gingen kijken naar het BMI, moesten ze concluderen dat een hoger BMI gelijkstond aan een langere prestatie in bed. Het verschil was zelfs heel groot: de zwaardere mannen hadden een uithoudingsvermogen van zo’n zeven minuten in bed, de fittere, fijner gebouwde mannen hielden het twee minuten vol (het hele onderzoek vind je hier).

Je zou denken dat dat buikje (en bijhorende mindere gezonde levensstijl net het tegenovergestelde effect zou hebben. Maar zo eenvoudig is het niet, beweren dokters. Meer buikvet staat namelijk gelijk aan meer estradiol, een vrouwelijk sekshormoon. En net dat hormoon zorgt voor een langer uitgesteld orgasme.

Mannen, kom dus maar op met jullie sexy dad bod!

Tekst: Lies van Kelst

Lees ook:

Dit zijn de 10 beste seksliedjes volgens Spotify

7 sekstips die elke vrouw moet uitproberen

Onderzoek: We krijgen een buikje door cola light!

Shoppen is altijd een goed idee