Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Good to know: dít is waarom je altijd op een derde date moet gaan

Good to know: dít is waarom je altijd op een derde date moet gaan

Good to know: dít is waarom je altijd op een derde date moet gaan

Ken je dat gevoel? Dat je na de tweede date (of zelfs na de eerste) al denkt van ‘neh, dit wordt ‘m niet’? Een derde date komt er in ieder geval vaak nooit van, omdat je misschien toch nog niet zo hoteldebotel bent als je had gehoopt. Ik ben hier om te vertellen dat wanneer je twijfelt en neigt naar de ‘nee’, je sowieso op die derde date moet gaan. Dit is waarom. 

Derde date

Daten is superleuk en vaak tegelijkertijd ook ontzettend eng. Een nieuw persoon leren kennen die misschien wel je nieuwe partner kan gaan worden… Brr. Angst. En als je net zo kieskeurig bent als ik, kan het al helemaal moeilijk zijn om vaker dan één keer met iemand op date te gaan. Ga maar eens na bij jezelf: heb je ooit iemand té snel afgewezen omdat je op dat moment dacht dat het niet helemaal goed zat? Waarschijnlijk wel, dus help has arrived. Dít is namelijk de reden waarop je niet te snel nee moet zeggen tegen een derde – of tweede – date.

Fases

Het daten kent allerlei fases. Je hebt natuurlijk de eerste date (kijken of je überhaupt een connectie hebt) en de tweede date (de connectie is er, maar kan het verder gaan dan dat?). De derde date, en dus ook de derde fase, is cruciaal voor jullie pad. Want dit is het punt waarop je gaat bedenken of het ‘voor het echie’ wat kan worden. Je hebt tijdens die eerste twee dates genoten van diegene’s gezelschap, dus waarom niet kijken of zo’n derde date jullie relatie verder kan helpen.

The spark

Voor elke relatie – vriendschappelijk of romantisch – moet er natuurlijk een klik zijn. Anders match je sowieso al niet met degene in kwestie. Maar op romantisch vlak hoop je dat er toch wel iets meer dan een simpele connectie is. Je bent op zoek naar vuurwerk, ofwel the spark. De klik die je met een ander persoon niet direct hebt. Dating en relatie-expert Lisa Concepcion zegt dat de derde date, dé date is om dat uit te zoeken. Of die spark er echt is.

Is het het waard?

Mocht die speciale connectie er niet zijn, ook prima, want de meeste mensen gaan daarna over tot gewoon vrienden. Niks mis mee, maar die derde keer uitgaan kan echt van cruciaal belang zijn op dat gebied. Het is volgens Lisa hét moment om te bepalen of je deze dates het waard vindt om voor een echte relatie te gaan met deze persoon.

Dealbreakers

De derde date is niet alleen goed om te kijken of de vonk wel echt overslaat. Lisa zegt namelijk dat het ook heel handig is om dan eventuele dealbreakers te bespreken. Politieke partijen, geloof, werk, en ga zo maar door. Dat soort diepe onderwerpen komen namelijk niet altijd (met nadruk op niet altijd) aan bod bij een eerste of tweede date. Op de derde date ga je wat dieper op dit soort onderwerpen in.

Waar ben je naar op zoek?

De derde en laatste reden voor waarom je áltijd op een derde date met iemand moet gaan, is dat dit hét moment is om de meest gevreesde vraag aan elkaar te stellen: ‘What are we?‘ Ja, echt waar. Je hebt in principe niks te verliezen, dus waarom niet gewoon vragen wat jullie zijn en wat diegene zoekt in een relatie. Waarschijnlijk vraag je (hopelijk) niet direct na de eerste date of jullie nu een relatie hebben. En met een derde afspraakje voel je je al ietwat comfortabeler met het bespreken van dit soort dingen.

Lees ook
Opgelet: in deze maand hebben we meer seks dan ooit en dit is waarom

Ga ervoor!

Ik weet het, ik weet het. Het is allemaal best wel eng, maar dat betekent niet dat je er niet gewoon voor moet gaan, *note to self*. Dus zit je zelfs nu nog te twijfelen of je wel nog een keer met die beste persoon uit moet gaan. This is your sign. Ga ervoor en geniet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee