Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Dit signaal voorspelt of je partner binnenkort de relatie beëindigt

Dit signaal voorspelt of je partner binnenkort de relatie beëindigt

Relaties & opgebiecht
Dit signaal voorspelt of je partner binnenkort de relatie beëindigt

Verkeert jouw relatie momenteel in zwaar weer? Je bent niet de enige. Door de coronacrisis zit iedereen veel thuis. Voor stellen betekent dat soms 24/7 op elkaars lip zitten. Als je relatie al niet zo lekker gaat, kan dat nét die ene druppel zijn. Zo heeft de lockdown al voor een boel break-ups gezorgd. Gaat het bij jou nu ook niet zo lekker en ben je bang dat je partner er een punt achter zet? Let dan hier eens op.

Belangrijk signaal

Er is namelijk een signaal dat voorspelt of je partner binnenkort een einde aan jullie relatie wil maken. Uit studie is gebleken dat mensen die klaar zijn met hun relatie al maanden daarvoor op een andere manier gaan spreken. Deze verandering kan tot wel 3 maanden voor de definitieve breuk worden opgemerkt.

Onderzoek

Bij deze studie hebben onderzoekers meer dan 1 miljoen Reddit-berichten geanalyseerd. Wat bleek? Mensen die een punten achter hun relatie willen zetten, gaan andere woorden gebruiken. Zelfs in gesprekken die niks met relaties of liefde te maken hebben. Zo werden de woorden ‘ik’ en ‘wij’ vaker gebruikt. Daarnaast kwamen er veel woorden voorbij die met verwerking en verandering te maken hebben. Mensen die mentaal met hun break-up bezig zijn, zijn in die periode minder geïnteresseerd in analytische, rationele gesprekken, maar hebben het juist graag over emotie.

Verwerking

Onderzoeksleider Sarah Seraj van de universiteit van Texas zegt hierover: “Dit zijn tekenen dat mensen het psychisch zwaar hebben. Ze denken veel na en zijn bezig met verwerken. Ze zijn dan meer op zichzelf gericht en minder bezig met het analyseren van andere zaken”.

Lees ook
Dít zijn 5 gewoontes van stellen met een emotioneel gezonde relatie

Onbewuste keuze

Valt het je op dat jouw partner zich ineens anders verwoord? Dan kan dit weleens een slecht teken zijn. Maar je kunt dit natuurlijk ook op jezelf toepassen. Twijfel jij de laatste tijd of je met je relatie moet doorgaan of stoppen? Het kan zijn dat je het onbewust al weet en dat je het antwoord vindt in je eigen taalgebruik.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Welingelichtekringen  | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee