Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Spice je seksleven up: zo gebruik je seksspeeltjes samen met je partner

Spice je seksleven up: zo gebruik je seksspeeltjes samen met je partner

Spice je seksleven up: zo gebruik je seksspeeltjes samen met je  partner

Seksspeeltjes associeren we vaak met solosex. Je vibrator uit de kast trekken terwijl je met je partner in bed ligt, is echter een ander verhaal. Hoewel het geen hogere wiskunde is, is het begrijpelijk als je wat vragen hebt over hoe je seksspeeltjes aan je partner introduceert. Wij geven 9 tips om samen plezier te beleven aan seksspeeltjes.

Aan alle speeltjes die je alleen gebruikt, kan je vaak ook samen plezier beleven. Sterker nog, het kan je seksleven net die extra spice geven die het nodig heeft. Het is niet alleen fun, het kan tot een climax komen ook gemakkelijker maken. Daarnaast zorgen seksspeeltjes voor sensaties die je moeilijk op andere manieren kan bereiken.

Wat voor een seksspeeltjes kan je gebruiken?

Er zijn van alle soorten seksspeeltjes die je kan gebruiken. Sommige zijn zelfs speciaal voor stelletjes gemaakt. Zo zijn er vibrators die jullie allebei tegelijk stimuleren. Hoe spannend is dat? Ook dildo’s, plugs en strap-ons kunnen voor een hoop plezier maken. Deze categorie heeft wat overlap met vibratoren, maar deze worden vooral alleen voor penetratie gebruikt. Ook SM-speeltjes en andere toys die voor bijzondere sensaties zorgen kan je gebruiken. Van blinddoeken tot bondage tape. Er zijn genoeg mogelijkheden, ook voor mensen die net om het hoekje komen kijken en het nog spannend vinden.

1. Zorg dat jullie allebei comfortabel zijn

De eerste stap in het samen gebruiken van seksspeeltjes is er zeker van zijn dat de ander het ook wil. Ga in gesprek met je partner en maak je geen zorgen als jij of de ander twijfelt. Iets nieuws in de slaapkamer implementeren kan ongemakkelijk voelen in het begin. Zorg ervoor dat je partner en jij het niet zien als een belediging. Seksspeeltjes zijn een toevoeging, niet een vervanging.

2. Ga samen shoppen

Vooral als jullie voor het eerst een seksspeeltje gaan gebruiken, is het leuk samen te shoppen. Dit kan in een seksshop, of als die niet open is online. Ga op onderzoek uit en laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Lees zoveel mogelijk recensies en bespreek met elkaar wat je wel en niet leuk lijkt. Dit uitzoeken is stiekem deel van het voorspel en kan bij jullie allebei leiden tot meer zin in het experiment.

3. Gebruik speeltjes over je hele lichaam

Stimuleer elkaar om speeltjes over je hele lichaam te gebruiken. Er is zoveel meer dan alleen je geslachtsdeel. Veel plekjes op je lichaam zijn gevoelig en het is fijn die aan te raken. Dat kan met je handen, maar een vibrator of een veertje kunnen bijvoorbeeld weer voor hele andere sensaties zorgen. Vooral als je een nieuw speeltje gebruikt, is dit een fijne manier om de werking ervan te ontdekken. Wrijf er langzaam mee over je lichaam voordat je het voor het eerst op je geslachtsdeel gebruikt.

4. Stimuleer jezelf tijdens de seks

Vrouwen komen vaak het meest makkelijk klaar als hun clitoris wordt gestimuleerd. Waarom daar geen seksspeeltje voor gebruiken? Er zijn vibrators die speciaal voor je clitoris zijn ontwikkeld, maar ook een ‘normale’ kan je daarvoor gebruiken. Check welke positie je het meest fijn vindt, omdat je wel je vibrator goed moet kunnen beethouden. Ook je partner kan die taak op zich nemen. Zo voelt het nog meer als iets wat jullie samen doen.

5. Experimenteer met edging

Seksspeeltjes kan je goed gebruiken als je van edging houdt. Dit is jezelf of de ander bíjna tot een orgasme laten komen. Je stopt vlak voordat het zover is. Dit is niet alleen spannend en sexy, zo leer je ook bij elkaar wat er precies nodig is om iemand tot een orgasme te brengen. En als je eenmaal die orgasme wel toelaat, is ‘ie een stuk intenser.

6. Gebruik een afstandsbediening

Er zijn speeltjes die geleverd worden met een afstandsbediening. Dit kan jou of je partner nog meer controle geven over het plezier van de ander. Je kunt de intensiteit bepalen of – zoals sommige sekstoys toelaten – op afstand het speeltje bedienen. Dat geeft weer een hele andere dimensie aan jullie sexy time.

7. Gebruik je zintuigen

We hebben je al verteld over het opzoeken van verschillende soorten sensaties. Maak daarbij vooral gebruik van je zintuigen. Zo kan je een blinddoek om doen en de ander op hele nieuwe manieren ontdekken. Je kan ook geuren en smaken gebruiken om in de mood te komen.

8. Gooi de rollen om

Seksspeeltjes bieden ook de kans om eens van rol te wisselen. Is de ander vaak dominant in bed? Je kunt je partner met handboeien of touwtjes vastbinden en zelf die rol eens op je nemen. Andersom kan natuurlijk ook. Is de seks vaak ruig en hard, koop eens zachte speeltjes om die kant van jullie samen te ontdekken. Ook kun je de rollen omdraaien door een keer de ander te penetreren, als jij normaal degene bent die gepenetreerd wordt.

9. Ga samen masturberen

Samen seksspeeltjes gebruiken betekent niet dat je die vooral op elkaar moet gebruiken. Je kunt ook tegelijk met jezelf spelen en zo de ander laten zien wat je lekker vindt. Zo weten jullie precies wat er te doen staat als de speeltjes worden omgeruild en jullie met elkaar aan de slag gaan. Let the sexy times begin!

Bron: Self | Beeld: iStock