Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Prille liefde? Dit is volgens experts de sleutel tot succes

Prille liefde? Dit is volgens experts de sleutel tot succes

Prille liefde? Dit is volgens experts de sleutel tot succes

Als je net (opnieuw) de liefde hebt gevonden, wil je elkaar het liefst elk vrij moment zien. Maar als je de kans van slagen wilt vergroten, moet je dat volgens experts juist niet doen. Beperk jullie dates tot één keer per week en jullie zouden het veel langer met elkaar uithouden.

Lees ook: Bewezen: deze slaaphouding geeft je relatie een boost

Samen lunchen, in de middag een koffietje doen als het kan en ’s avonds bij hem op de bank hangen: in het begin van een nieuwe relatie lijkt niets leuker dan samen zijn. Terwijl niet te hard van stapel lopen volgens psycholoog Seth Meyers juist de sleutel is tot een succesvolle relatie. ‘Als je veel tijd doorbrengt met iemand die je net kent, creëer je een vals gevoel van intimiteit en verbondenheid,’ zegt hij op de website Health. Hierdoor pin je je vast aan een mogelijke relatie die misschien op niets uitloopt, zo weet de deskundige uit ervaring.

Seks

Als je elkaar veel ziet in de datingperiode, is de kans volgens Meyers groot dat je snel bij elkaar in bed belandt. Je lichaam kan dan het liefdeshormoon oxytine gaan produceren, dat ervoor zorgt dat je je aan de ander wilt binden. ‘Geen probleem als de ander hetzelfde gevoel krijgt, maar als jullie intieme contact voor een van beide partijen niet een relatie als doel heeft, kun je eenzaam en bedrogen achterblijven,’ waarschuwt hij. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen, adviseert Meyers, door elkaar minder vaak te zien. ‘Als je jezelf meteen wijsmaakt dat iemand de ware is, ga je idealiseren. Neem je de tijd om iemand echt te leren kennen, dan ontwikkel je een realistischer beeld.’

Vriendschap

Niemand maakt bij een nieuwe vriendschap zo veel mogelijk momenten vrij voor de ander, dus dat zou je volgens de psycholoog ook niet moeten doen bij een prille relatie. ‘Je piekert ook niet voortdurend als iemand niet meteen terug sms’t, dus waarom zou je dat in de liefde wel doen? Vriendschappen zijn minder emotioneel, waardoor we vaak verstandigere keuzes maken. Als je een prille liefde op dezelfde manier behandelt, wordt je relatie uiteindelijk stabieler.’

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts € 10.

Bron: Het Laatste Nieuws | Beeld: iStock