Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Is jouw partner linkshandig? 7 redenen waarom je daar blij mee mag zijn

Is jouw partner linkshandig? 7 redenen waarom je daar blij mee mag zijn

Is jouw partner linkshandig? 7 redenen waarom je daar blij mee mag zijn

Je bent of linkshandig of rechtshandig. Niet echt een onderwerp waar verder veel over gepraat wordt. Zonde, blijkt nu. Want blijkbaar zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de twee. Dus is jouw partner toevallig linkshandig, dan heb je zeker geluk. Waarom? Wij geven zeven verschillende redenen waarom jij daar blij mee kan zijn.

1. Seksleven

Uit een onderzoek blijkt dat mensen die linkshandig zijn over het algemeen veel meer tevreden zijn over hun seksleven. Zo bleek 86% van de linkshandigen extreem tevreden te zijn. Van de rechtshandigen is dat slechts 15%. De reden hiervoor is niet duidelijk, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het ritmegevoel van linkshandigen.

2. Bekende leiders

Veel bekende leiders blijken linkshandig te zijn. Zoals vele oud-presidenten van Amerika. Maar ook bekende sterren zoals Oprah blijken linkshandig te zijn.

3. Intelligentie

Het blijkt dus dat linkshandigen vaak net iets slimmer zijn dan rechtshandigen. Dit komt doordat de eerste groep gedwongen werd om beide helften van de hersenen te gebruiken. Albert Einstein en Charles Darwin zijn bijvoorbeeld ook linkshandig.

4. Bijzondere partner

Maar 10 tot 15% van de mensen zijn linkshandig. Een partner die linkshandig is, is dan ook erg bijzonder en daar mag je zeker trots op zijn.

Lees ook
Het is Linkshandigendag! Waarom slechts 10% van de wereldbevolking links is

5. Financieel onafhankelijk

Wist je dat als je linkshandig bent een grotere kans hebt om rijk te worden? Dit bleek uit een onderzoek. De kans wordt met zo’n 15% vergroot!

6. Pro in multitasken

Linkshandigen zijn goed in veel dingen tegelijk doen. Hoe dat kan? Zij zouden sneller nieuwe informatie kunnen verwerken dan rechtshandigen.

7. Creatief

Linkshandigen zijn creatief. Daarnaast zijn het innovatieve denkers. Ze focussen zich meer op de rechterhersenhelft. Deze hersenhelft hangt samen met creatief denken en emoties. Leonardo da Vinci was ook linkshandig. Hierdoor mag je als partner ook gelukkig zijn, want de creativiteit van een linkshandige partner komt ook in de relatie naar voren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images