Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Na onze breuk ontdekte ik dat ik zwanger was’

Opgebiecht: ‘Na onze breuk ontdekte ik dat ik zwanger was’

Opgebiecht: ‘Na onze breuk ontdekte ik dat ik zwanger was’

Emma (36): “Vijf jaar zijn mijn ex Hildo en ik samen geweest. De laatste drie jaar overheerste onze kinderwens. We wilden allebei graag een baby, maar het lukte niet. Dat is ons opgebroken: onze relatie sneuvelde. Ik kreeg toen een valse kant van Hildo te zien waar ik bang van werd. Dat maakte het nog erger toen ik ontdekte dat ik zwanger ben. Van hem.

Alles hadden we ervoor over om zwanger te worden. We wilden allebei graag een groot gezin. Toen ik stopte met de pil, hadden we heus niet verwacht dat ik meteen zwanger zou zijn, maar dat ik dat jaren later nog niet was, hadden we niet kunnen bedenken. Er is de laatste maand een enorme smet komen te liggen op mijn relatie met Hildo, maar we waren wél een goed stel.

Eigenlijk kijk ik terug op een mooie relatie, we hadden het allemaal prima voor elkaar – al is het nu moeilijk om dat toe te geven. Een fijn huis, leuke banen, leuke vrienden en buren, noem maar op. Het was de stress van een uitblijvende zwangerschap die onze relatie deed sneuvelen. Allebei waren we er op gefocust, zoiets kan je leven gaan beheersen.

We wilden eerst voor kinderen gaan en later trouwen. We hadden er een romantisch beeld bij om de kinderen bij de ceremonie te betrekken, daar konden we heerlijk over fantaseren. Maar dat was veel te voorbarig!

Het niet zwanger worden leverde veel onrust op, bij mij het meest. De jaren gingen tellen en ik wilde niet pas op mijn veertigste voor het eerst zwanger zijn. Ik raakte opgefokt en gespannen. Volgens Hildo wilde ik te graag, het werd allesoverheersend. Elke keer als ik weer niet zwanger bleek, kon ik daar dagen down van zijn. Ook de huisarts waarschuwde me dat ik moest proberen om er relaxter in te staan.

Het leverde veel spanning op tussen ons. Ik begreep het toen Hildo zei dat hij niet wilde dat zijn hele leven om een baby draaide. Hij wilde – terecht – ook zonder baby er het beste van maken. Even wat meer met andere dingen bezig zijn en het samen leuk hebben.

‘Het was de stress van een uitblijvende zwangerschap die onze relatie liet sneuvelen’

Dat lukte mij niet, het was een obsessie. Ik verweet hem dat het hem niks kon schelen en vond dat hij er te makkelijk over deed. De laatste maanden escaleerde dat: we gingen van ruzie naar ruzie. We hadden veel minder vaak seks, maar onze wens was niet weg.

Hildo kreeg er steeds meer genoeg van en dreigde te vertrekken als de situatie thuis niet verbeterde. Dat heeft hij een maand geleden ook echt gedaan. Ik had niet verwacht dat hij het meende, maar het werd een nare breuk. Hij zag mij als oorzaak. Misschien heeft hij gelijk en heb ik niet hard genoeg geprobeerd om er wat makkelijker in te staan.

Ik bleef in elk geval achter in een bijna leeg huis, want hij nam alles mee. Hij woont nu tijdelijk in een te dure huurwoning en dat neemt hij me kwalijk. Heel gemeen was hij, zo ken ik hem niet. Valse dingen tegen mij zeggen en tegen anderen klagen dat ik alleen maar met mezelf bezig was. Ook heeft hij tegen vrienden gezegd dat een baby veel belangrijker voor me was dan hij.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik had een relatie met een cokesnuiver’

Nu zijn we zo kwaad op elkaar dat ik hem het liefst nooit meer zou zien. We hebben elkaar al weken niet gesproken. Toen ik merkte dat mijn menstruatie uitbleef, kreeg ik het dan ook benauwd. Dat kón toch niet zo zijn? Een zwangerschapstest gaf deze keer de uitslag waarop ik altijd had gehoopt, maar die ik nu niet wilde: ik ben zwanger. Ik dacht dat ik gek werd! Hildo is de vader, geen twijfel mogelijk. Maar er is te veel gebeurd om met hem verder te gaan, hij heeft me zo gekwetst. Nog niemand weet dat ik zwanger ben, zelfs mijn ouders en beste vriendin niet. Aan weghalen wil ik niet denken, maar ik heb echt geen idee wat ik moet doen.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages