Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik bleek de vrouw te zijn met wie hij vreemdging’

Opgebiecht: ‘Ik bleek de vrouw te zijn met wie hij vreemdging’

Opgebiecht: ‘Ik bleek de vrouw te zijn met wie hij vreemdging’

Liv (35): “Vroeg op de avond belde er een vrouw aan en vroeg of ik even tijd had. Leuk mens, dacht ik, maar ik wilde haar wel meteen afpoeieren omdat ik dacht dat ze voor een goed doel kwam. Dat was niet zo, ze liet een foto zien van Dion, mijn vriend. ‘Het gaat over hem,’ zei ze. ‘Over Dion?’ vroeg ik verbaasd. ‘Nee,’ zei ze, ‘over Roy, mijn man.’

Ik denk dat ik haar met open mond heb staan aanstaren, maar dat weet ik niet zeker. Zij doorbrak de stilte met de vraag of ze mocht binnenkomen. Ze voegde eraan toe dat ze niet was gekomen om ruzie te zoeken en dat ik niet bang hoefde te zijn. ‘Natuurlijk,’ stamelde ik, terwijl ik opzijstapte en haar binnenliet.

De vrouw stelde zich voor als ‘Renée met dubbel e’. Ik keek hoe ze naar de bank liep. Er schoot van alles door mijn hoofd, maar wat me direct opviel, was dat we dezelfde types zijn. De kleding die ze droeg, had ik ook kunnen dragen. Ik zag onze gelijkenis en bedacht: geen idee wie dit is, maar Dion zou op haar kunnen vallen.

‘Dion dus?’ begon ze terwijl ze me van top tot teen opnam en misschien wel hetzelfde dacht als ik. Ze wist mijn naam en zei: ‘Liv, ik weet niet wat hij jou heeft verteld, maar Dion is niet Dion.’ Ze haalde een paspoort uit haar tas en gaf het aan mij. Ik zag een foto van Dion, die inderdaad Roy bleek te heten. Ze vertelde dat ze dacht dat Roy vreemdging en dat ze daarom in zijn telefoon had gekeken.

Mijn naam was de eerste geweest die oppopte en onze berichtjes bevestigden haar vermoeden. Mijn adres stond in zijn contactenlijst en daarom besloot ze me op te zoeken. Ik kon mijn oren niet geloven!

‘Zij was getrouwd met mijn vriend en kwam me vertellen dat ik ’m mocht houden?!’

Ze vertelde dat ze drie jaar met Roy was getrouwd en dat ze ‘m eigenlijk nooit vertrouwde. Hij was eens vreemdgegaan met een vriendin van haar, dat had ze hem vergeven. Het was een eenmalige actie, bij een tweede keer zou ze hem de deur wijzen.

Toen begon het me helemaal te duizelen. Een vrouw die getrouwd is met mijn vriend komt mij vertellen dat hij iemand anders is dan ik denk? En ik mag hem houden, want zij hoeft hem niet meer? Ze vertelde dat Roy niet wist dat zij hier was, maar dat dit wel hun scheiding betekende. Leuk, dat wist ik dus eerder dan hij.

Ik vertelde haar dat er nog maar vier maanden iets speelde tussen mij en ‘Dion’. En haar verhaal verklaarde wel wat: ik begreep ineens waarom hij het afhield dat ik bij hem thuis zou komen. Hij kwam altijd naar mij, maar daar had ik tot op dat moment niks achter gezocht; hij heeft een auto en ik niet.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Mijn puppy heeft zich uitgeleefd op de jurk van een vriendin’

Ik vertelde haar wat er tussen ons was en onze verhalen klopten met elkaar; de avonden waarop hij niet thuis was geweest, was hij inderdaad bij mij. Ik denk dat ik op dat moment bozer werd dan zij was. Nog nooit ben ik zo voorgelogen; ik leefde al vier maanden in een leugen!

Hij was een totaal ander iemand dan ik dacht, met een heel ander leven. En met een leuke vrouw, want hoe raar het ook klinkt: zij en ik klikten wel. Ik heb theegezet en haar gevraagd wat ze van me wilde. Niks, zij had haar conclusie getrokken en wilde van hem af. Ik wilde alles laten bezinken en heb beloofd hem niet te bellen totdat zij hem die avond zou zien.

Ze ging weg en zei dat ze mij niks kwalijk nam, want het was duidelijk dat Roy de hufter was. Wel waarschuwde ze me nog: ‘Als ik jou was, zou ik er goed over nadenken of ik met hem verder zou gaan.’ ‘Dat is niet nodig,’ zei ik, ‘ik ga niet verder met hem.’ Waar zij bij was, heb ik hem in mijn telefoon geblokkeerd. Ik hoefde er niet over na te denken, ik was woest. Toen tegen half twee die nacht de bel ging, heb ik niet opengedaan. Stiekem gluurde ik door de gordijnen toen zijn auto mijn straat uit reed. Ik wil hem nooit meer zien.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst Valerie van der Meer | Beeld GettyImages