Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik ben verliefd op een vriend van mijn vader’

Opgebiecht: ‘Ik ben verliefd op een vriend van mijn vader’

Opgebiecht: ‘Ik ben verliefd op een vriend van mijn vader’

Kelly (29): “Ik heb het flink te pakken van een vriend van mijn vader. Erik heet hij en hij is begin dit jaar zestig geworden. Zestig… Dat is twee keer zo oud als ik, hè? Ik weet niet veel van Erik, behalve dat hij getrouwd is en kinderen heeft die ouder zijn dan ik. Zwaar irritant: ik krijg hem niet uit mijn hoofd.”

Verliefd op een oudere man

“Mijn vader is ook best een vlotte vent. Hij is 58, sportief, zit in een band en ziet er oké uit voor zijn leeftijd. Hij vroeg al eeuwen wanneer ik nou eens naar een optreden van zijn band kwam. Soms spelen ze in een kroeg, een beetje ouwelullenmuziek van vóór mijn tijd. Samen met een vriendin ben ik laatst [dit artikel is geschreven vóór de corona-uitbraak, red.] op zondagmiddag gaan kijken. Er waren redelijk wat mensen, dus ze stonden niet – zoals ik had gedacht – in een lege tent te spelen. Het was gezellig, er werd gedronken en de bitterballen gingen rond. Mijn vriendin Sanne en ik vonden het leuker dan verwacht. Er hing een goede sfeer en de band was oké.”

“Ik dacht dat het gênant zou zijn om je vader te zien drummen. Je hebt toch iets van ‘doe normaal’, maar ik geef toe: volgens mij deed hij het niet slecht. Ik was zelfs wel trots. Die band had een opvallend fijne zanger: Erik. Echt een zangertype, iemand die alle aandacht opeist. Vlotte babbel en steeds een geinig verhaaltje bij de nummers. Sanne vroeg wie hij was, maar ik wist het niet, dus vroeg ik het aan mijn moeder, die er ook was. Zij wist niet veel meer te vertellen dan dat hij Erik heette. Ze zei dat we vooral uit zijn buurt moesten blijven en ik voelde dat er een verhaal achter zat. Whatever, Sanne en ik hadden een leuke middag.”

Een klik

“Toen de band zijn eerste set had gespeeld, kwam mijn vader naar ons toe. Hij vond het super dat ik er was en vertelde aan iedereen dat ik zijn dochter was. We stonden te praten toen Erik aansloot, een leuke man met sterke verhalen. Zowel Sanne als ik hing aan zijn lippen. Ik merkte dat ik verkleurde toen hij tegen mijn pa zei: ‘Je hebt me nooit verteld dat je zo’n mooie dochter hebt.’ ‘En dat heeft een reden,’ zei mijn pa. ‘Afblijven!’ Iedereen moest lachen, hij en ik ook, maar ik ken mijn vader: die zegt dat niet zomaar.”

‘Hij gaf me spontaan een zoen op mijn mond. Ik kreeg het er warm van’

“Ze speelden nog een uur en daarna kwam Erik weer bij ons staan en vroeg wat we wilden drinken. We zijn daar een tijd blijven hangen, zelfs toen mijn ouders al naar huis waren. Van Erik had ik inmiddels gehoord dat hij in scheiding ligt en dat zijn twee kinderen ouder zijn dan ik. Sterker nog: hij is al opa. Het gekke is: het klikte zo met hem, dat we uren aan die bar hebben gezeten. Er ging veel wijn doorheen, ik merkte dat ik genoeg had gehad. Toen Sanne uiteindelijk weg wilde, zei Erik tegen mij: laat eens wat van je horen. Ik heb zijn nummer in mijn telefoon gezet, zonder er verder bij na te denken en zei dat ik dat zou doen. Toen we vertrokken, hield hij me net iets te lang vast en gaf hij me spontaan een zoen op mijn mond. Ik kreeg het er warm van.”

Lees meer
Opgebiecht: ‘Vrienden genoeg, maar toch ben ik heel eenzaam’

Obsessie

“Toen ik een paar dagen later mijn moeder sprak, vroeg ik haar nog eens naar Erik. Ze zei dat hij bekendstond als een losbol die zijn vrouw vaak had bedrogen. Een enorme flirt, zei ze. Ik begreep dat meteen, want hij heeft een uitstraling waar ook ik voor val, ik geloof dat ik hem niet zou kunnen weerstaan. Nou ben ik single, maar iets met een vriend van mijn vader beginnen, iemand die in scheiding ligt en al zestig is… Nee, niet het beste idee ever. Toch ben ik van deze man in de ban. Ik ben bang dat ik verliefd ben, want het lijkt inmiddels een obsessie: ik googel hem, weet al waar hij woont en heb zelfs een paar filmpjes van de band gevonden op YouTube. Ik lijk wel een stalker. Met Sanne heb ik het nog over hem gehad. Ze was duidelijk niet meer met hem bezig, maar kon zich wel voorstellen dat ik hem leuk vond. Vervolgens zei ze: ‘Je gaat hem niet bellen, hoor. Dat levert shit op!’ Ik weet dat ze gelijk heeft, maar ik denk voortdurend aan hem.”

Dit artikel komt uit Flair 11-2020. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images