Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Opgebiecht: ‘Stoppen met vreemdgaan is elk jaar weer mijn goede voornemen’

Opgebiecht: ‘Stoppen met vreemdgaan is elk jaar weer mijn goede voornemen’

Relaties & opgebiecht
Opgebiecht: ‘Stoppen met vreemdgaan is elk jaar weer mijn goede voornemen’

Hilde (36): “Ik ben niet zo van de goede voornemens. Als je wilt stoppen met roken, dan kun je dat toch beter meteen doen en niet wachten tot het jaar om is? Dus ik ben degene die elk jaar roept dat ze geen goede voornemens heeft. Niemand weet dat ik stiekem jaarlijks hetzelfde voornemen heb: stoppen met vreemdgaan. En elk jaar mislukt het, maar toch ga ik het weer proberen. Ik wil mijn gezin niet langer op het spel zetten.”

Stoppen met vreemdgaan

“Toen ik negen jaar geleden mijn jawoord gaf aan mijn jeugdliefde Maarten, was ik de gelukkigste vrouw ter wereld. Wat was ik gek op hem, al jarenlang en dat zou never nooit veranderen. Onze liefde werd alleen nog maar sterker toen de kinderen werden geboren, we hebben er drie – twee meiden en een jongen. Als ik eerlijk ben, dan denk ik dat mijn liefde voor Maarten ook nooit is veranderd. Ik hou van hem en hij is een geweldige vader voor onze kids. Natuurlijk hebben we weleens ruzie, wie niet? We komen er altijd wel uit. Ons huwelijk is goed, maar ik heb vooraf nooit kunnen bedenken dat dat niet voldoende zou zijn. Wat heeft een mens nou nog meer nodig?”

Op zoek naar spanning

“Daar ben ik met de jaren achter gekomen. In mijn geval is dat: spanning. Seks, puur op basis van lust, als een soort uitlaadklep. Ik heb dus geregeld seks met andere mannen, waar Maarten niets vanaf weet. En daar zou ik het liefst mee stoppen, maar dat wil ik dus al jaren. Ik wring mezelf in bochten en de leugens stapelen zich op. Nu de kinderen groter worden, is het steeds linker aan het worden, want zij zijn ook niet gek.”

‘Maarten en ik doen het een keer of drie per week, maar dat is niet voldoende voor mij’

“Ik heb afgelopen jaar een paar keer seks gehad met een man die ik ken van mijn sportschool. Ook heb ik het gedaan met een oud-collega. Dat was eenmalig, maar toch. Ik vraag me vaak af waarom ik daaraan toegeef, waarom ik zo veel op het spel zet. Maarten is een trouwe hond, ik denk niet dat hij ooit is vreemdgegaan. Als hij erachter zou komen, dan is ons huwelijk over – dat weet ik zeker. Ik wil hem niet kwetsen, ik wil hem écht niet kwijt en ik zou het vreselijk vinden als mijn kinderen iets zouden opvangen. Dit moet echt stoppen!”

Hulp zoeken

“Ik wil dat mijn kinderen en Maarten op de eerste plaats staan, maar het lukt me niet om daar naar te handelen. Ik begrijp mijn eigen gedrag niet. Kennelijk heb ik veel behoefte aan seks, soms vraag ik me af of ik eraan verslaafd ben. Zou ik hulp moeten zoeken? Hoe dan?! Zie je het voor je? Het is zeker niet zo dat Maarten en ik het niet meer doen, wij hebben geen ingedut seksleven. We doen het een keer of drie per week, maar dat is niet voldoende voor mij. Ik sta er veel te makkelijk voor open en het lijkt wel alsof mannen daar een neus voor hebben. Seks ligt overal voor het oprapen en misschien heb ik wel wat mannelijke trekjes: ik kan het los zien van liefde. Ik houd gewoon van seks even hup tussendoor. Ik hoef verder niets met zo’n man, en wil ook geen contact houden of zo. Zodra er meer gevoelens bij komen, ben ik degene die afhaakt, want daar zit ik niet op te wachten.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Deze feestdagen gaan we stiekem weg’

Kwaad

“Ik wil niets met een ander, ik hoor bij Maarten. De laatste keer had ik seks met een vreemde in de sauna. Ik wist zijn naam niet eens. Het is stom, aan de ene kant denk ik: je doet er niemand kwaad mee, maar als ik er over nadenk, dan weet ik dat ik er wel veel kwaad mee kan aanrichten. Dom, dom, dom! Uiteraard doe ik het altijd veilig, ik zou het mezelf nooit vergeven als ik iets zou oplopen en het zo uitkomt bij Maarten. Ik heb nu een soort plannetje bedacht waar ik misschien wat mee kan: mijn seksleven met Maarten naar een hoger niveau tillen. Hoe ik dat ga doen, weet ik nog niet. Misschien moet ik eens in een gekke bui met Maarten zo’n sexshop binnenstappen, daar wat dingen inslaan en thuis alles uitproberen. Ik heb zo’n vermoeden dat Maarten dat zelfs wel spannend vindt. En wie weet helpt het mij om monogaam te worden. Alleen Maarten en niemand anders, dat zou ik zo graag willen. Maar ik ben zo makkelijk te verleiden… als dat kind in de snoepwinkel, ja.”

Dit artikel komt uit Flair 01-2019. Meer van dit soort verhalen vind je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Unsplash

Shoppen is altijd een goed idee