Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Mijn puppy heeft zich uitgeleefd op de jurk van een vriendin’

Opgebiecht: ‘Mijn puppy heeft zich uitgeleefd op de jurk van een vriendin’

Opgebiecht: ‘Mijn puppy heeft zich uitgeleefd op de jurk van een vriendin’

Tessa (29): “Ik heb nu al spijt dat ik niet meteen eerlijk ben geweest. Mijn puppy Bram heeft de favoriete jurk te pakken gehad van een vriendin. Zijn tandjes stonden er meerdere keren in en er zat een grote scheur aan de onderkant. Ik leen echt nooit iets en nu dit! Ik heb het zelf nog erger gemaakt door er een kleermaker bij te halen…

Het verhaal begint met een date die ik had. Ik ging chic uit eten met iemand die ik via mijn werk ken. Een paar collega’s en ik hadden hem al langer in de smiezen: een enorm knappe man! Soms hebben we vergaderingen samen en we klikken goed. Grapjes maken, maar elkaar ook aanvullen en naar betere prestaties tillen.

Toen ik een mailtje van hem kreeg met als onderwerp ‘pssst’, was ik benieuwd. Ik opende het meteen. Hij vroeg me voorzichtig mee uit; no hard feelings als ik nee zou zeggen, schreef hij. Ik twijfelde geen seconde: goed plan! Ik heb het niet aan mijn collega’s verteld, ze hadden het waarschijnlijk uitgegild.

De dagen daarna liep ik te piekeren wat ik zou aantrekken. Ik was nog nooit in dat restaurant geweest, maar op de site zag het er trendy en duur uit. Hij wilde indruk maken, hoopte ik. Mijn hele kledingkast had ik al van boven tot onder doorgespit en er zat écht niks bij. Zelfs een middag shoppen leverde niks op.

Uiteindelijk heb ik mijn vriendin Maria gevraagd, zij werkt in een kledingwinkel en heeft mijn postuur. Ik mocht meteen in haar kast komen kijken, ze zou me er zelfs bij helpen. Heerlijk, zo’n vriendin! Zij had al besloten dat het een jurkje moest worden en ik paste er een paar.

Toen ik een eenvoudig, maar stijlvol zwart jurkje uit haar kast pakte, schrok ze. ‘Ooo…’ zei ze. Het was de favoriet van haar vriend en ze droeg het vaak. Ik hing het terug, maar toen riep ze: ‘Sorry, wat een onzin, het is maar een jurkje, pas aan!’ Ik wilde niet, maar ze stond erop. Toen ik het aan had, zei ze dat we een winnaar hadden. Ze wilde per se dat ik die jurk zou dragen en ik was blij, want dit exemplaar was precies wat ik wilde.

‘Eerst wilde ze het jurkje niet uitlenen, want het was de favoriet van haar vriend’

Over mijn date zal ik verder niet uitweiden, maar die was heel geslaagd en het jurkje deed het fantastisch. De date eindigde pas de dag erna, bij hem thuis. Ik ben superverliefd aan het worden! Maar… de jurk. Thuis had ik ‘m op een stoel gelegd in de slaapkamer. Dat was niet veilig, want Bram, de pup die ik samen met mijn huisgenoot heb, is ermee aan de haal gegaan. Mijn huisgenoot en ik hebben Bram samen, onze diensten zijn verdeeld: zij overdag en ik in de avond. Hij is nog jong, dus natuurlijk kan er iets fout gaan. Er zijn al twee kussens gesneuveld, net als een gymp die in de gang stond. Ik vond de jurk als een vod op de grond, het was duidelijk Brams schuld.

Maria’s favoriete jurk, wat een ramp! Ik durfde het niet te zeggen, dus ik ben gaan struinen naar een exemplaar op internet. Niet gelukt. Toen ben ik naar zo’n kleermakerszaak gegaan en heb gevraagd of er nog iets aan te doen was. De man keek bedenkelijk, maar knikte en zei dat hij stof had die goed in de buurt kwam. Hij oogde zelfverzekerd en ik wenste hem succes. Twee dagen later kon ik het ophalen en het was een rámp! De stof viel helemaal niet mooi, je kon zien dat er een ander stuk tussen zat. De man zag mijn teleurstelling en ik schaamde me voor mijn reactie. Ik geloof dat hij echt zijn best had gedaan, maar het was een total disaster.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Hopelijk is een baby wel belangrijker dan zijn werk, ik ben dat duidelijk niet’

Daar ben ik nu. Maria heeft nog niet gevraagd naar haar jurk, wel naar de date. Ik heb al bedacht dat ik zeg dat het jurkje in de stomerij is als ze ernaar vraagt. Mijn slechtste kant overweegt haar te zeggen dat het in de stomerij is kwijtgeraakt. Maar het zou kunnen dat ze dan daar verhaal gaat halen. Ik weet dat ik beter de waarheid kan vertellen en haar moet zeggen dat ik precies zo’n jurk voor haar laat maken, maar het ontbreek me echt aan moed.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst Valerie van der Meer | Beeld GettyImages