Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik had nooit naakt moeten poseren’

Opgebiecht: ‘Ik had nooit naakt moeten poseren’

Opgebiecht: ‘Ik had nooit naakt moeten poseren’

Eline (32): “Nu pas heb ik spijt van iets wat vijf jaar geleden is gebeurd. Ik heb destijds naakt geposeerd voor een kennis van me. Hij was hobbyfotograaf en bezig met een kunstproject. De foto’s die hij maakte zouden nooit getoond worden, beloofde hij. Maar dat was voordat ik via mijn werk met hem te maken kreeg…”

Spijt van naakt poseren

“Dat fotoproject van Adam was een soort ‘studie’, zoals hij het zelf noemde. Adam was amateurfotograaf, ik kende hem van het uitgaan. Echt vrienden zijn we nooit geweest, daarvoor kenden we elkaar niet goed genoeg. Hij was artistiek, ging apart gekleed en had altijd scherpe opmerkingen. Ik vond hem meer dan leuk. Toen hij me vroeg of ik voor hem wilde poseren, voelde ik me gevleid en hoefde ik daar niet lang over na te denken. Adam vertelde me die middag over zijn ideeën en toonde fotoboeken vol naaktfotografie. Soms ging dat best ver, maar het was niet pornografisch. Het ging niet om het naakt, het ging om de kunst.”

“Achteraf denk ik: geef er maar lekker een draai aan. Ik trapte erin en aangezien ik niet veel moeite heb met mijn lichaam tonen, hoefde hij geen moeite te doen om me uit de kleren te praten. Dus heb ik vrij ‘expliciet’ voor hem geposeerd. Ik vond het best opwindend en het liet Adam ook niet koud. Er hing een broeierige sfeer. Heel raar, maar als je eenmaal bezig bent, is het makkelijk om steeds een stapje verder te gaan. Het hing een beetje in de lucht, we raakten er allebei opgewonden van en die middag hebben we seks gehad. Daar heb ik geen spijt van. Het was prima op dat moment en ik was single, dus wat maakte het uit? Het maakte het extra spannend.”

‘We raakten er allebei opgewonden van en die middag hebben we seks gehad’

“Daarna heb ik nog een paar keer voor hem geposeerd en gebeurde elke keer hetzelfde. Ik merkte wel dat ik meer gevoelens voor hem kreeg. Ik geloof niet dat hij hetzelfde had. Hij trok me aan, maar kon me net zo makkelijk keihard afstoten met een nare opmerking. Onberekenbaar was hij, en het werd me al vrij snel duidelijk dat een relatie niet de bedoeling was. Ik vroeg me wel af bij hoeveel vrouwen hij hetzelfde trucje uithaalde, maar ik zat er niet echt mee. We hadden een paar leuke middagen en avonden en ik kon het redelijk loslaten.”

Gemiddelde belangstelling

“De laatste keer dat ik bij hem was, zei hij dat hij de foto’s ging bewerken met kleur en filters. Hij zou me bellen om de resultaten te laten zien, maar dat is nooit gebeurd. Wel kwam ik hem nog weleens tegen en bleef ik meer dan gemiddelde belangstelling voor hem houden, maar ik kon het slecht hebben dat hij zijn afspraken nooit nakwam. Inmiddels is het zo lang geleden dat het me niet meer bezighield. Ik ben alweer jaren samen met mijn huidige vriend en ik dacht bijna nooit meer aan Adam of zijn foto’s.

‘Hij vroeg zich af wat mijn baas van die foto’s zou vinden. Pure chantage!’

“Totdat ik zijn naam ineens tegenkwam op mijn werk. Er moest een brochure gemaakt worden en er had op social media een oproep gestaan voor een fotograaf. Er waren meerdere belangstellenden en Adam was een van hen. In een mailtje van mijn leidinggevende aan drie fotografen stond ik in de cc; hij schreef dat we snel een keuze zouden maken en dat het contact verder via mij moest lopen. Ping, binnen een paar minuten kreeg ik een mail van Adam: wat leuk om mij op deze manier weer tegen te komen! Hier was ik al bang voor, helemaal omdat ik al wist dat hij niet gekozen zou worden. Ik heb belangstellend teruggemaild en gevraagd hoe het met hem ging. Hij was aardig en ik begrijp waarom: dit zou een goede opdracht voor hem zijn.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik dacht dat mijn vriend me zou wurgen’

Chantagemateriaal

“Ik vermoedde al dat het op problemen zou uitlopen en natuurlijk: meneer reageerde later beledigd op mijn zakelijke mailtje waarin stond dat hij het niet was geworden. Ik had niet anders verwacht en dacht: niet meer op reageren. Totdat ik een paar dagen later een mail vond van hem, die hij midden in de nacht had verstuurd: hij had nog een paar leuke foto’s van me en vroeg zich af wat mijn baas daarvan zou vinden. Pure chantage! Ik heb niet gereageerd en het ook niet bij mijn baas aangekaart. Sindsdien ben ik wel een stuk banger dat die foto’s ineens ergens opduiken…”

Dit artikel komt uit Flair 24-2021. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Getty Images