Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Opgebiecht: ‘Aan het kerstdiner met je schoonfamilie, terwijl je net door je baas bent genomen’

Opgebiecht: ‘Aan het kerstdiner met je schoonfamilie, terwijl je net door je baas bent genomen’

Relaties & opgebiecht
Opgebiecht: ‘Aan het kerstdiner met je schoonfamilie, terwijl je net door je baas bent genomen’

Ghislaine (29): ‘Heel makkelijk om drank de schuld te geven, ik weet het. Toch doe ik dat wel, want dit was echt never nooit gebeurd als ik nuchter was. De feestjes bij ons in het bedrijf zijn vrij berucht, er gaat altijd veel drank doorheen. Toch had ik nooit verwacht dat het mij zou overkomen: ik eindigde met mijn baas op zijn kantoor en we hebben seks gehad op zijn bureau.’

Pikante kerstborrel

“Voor zover ik weet, is er niemand die het heeft gemerkt. Op het werk heb ik geen rare opmerkingen of insinuaties gehoord van wie dan ook. De week voor kerst hadden wij onze kerstborrel. Daarna ging het bedrijf dicht en hebben we elkaar bijna twee weken niet gezien. Toen we weer moesten werken, begonnen we dus met de nieuwjaarswensen. Die kerstborrel was al naar de achtergrond gezakt. Bij de meesten dan, bij mij niet. Ik heb er de hele vakantie last van gehad.”

Spanning

“Die borrel was gezellig, dat was het niet. Er speelde een bandje, er werd gedanst en gelachen, en er was onbeperkt drank. Er werd aardig doorgedronken, ook door mij. Gewoon fun. Tegen achten liep het tegen het eind en toen waren er ook genoeg collega’s van wie ik dacht: beter dat jij nu naar huis gaat. Dat gold ook voor mezelf. Ik was flink aangeschoten, maar kon wel fietsen. Toen het feestje klaar was, gingen de meesten gelijk naar buiten. Zij hadden hun jas en tas al beneden, en hoefden dus niet terug naar boven. Ik wel. Terwijl ik stond te wachten op de lift, kwam Max – mijn baas – eraan. Die moest ook terug voor zijn spullen. Wij kunnen het best vinden, werken lekker samen, maar ik heb nooit een bepaalde spanning bij hem gevoeld.”

Zelfs zonder condoom

“Terwijl ik daar stond, sloeg hij een arm om mij heen en hing hij om mijn nek – duidelijk ook onder invloed. In de lift bleef die arm om mijn nek en zo liepen we terug naar onze afdeling. ‘Ik wens je fijne kerst, babe!’, zei Max en terwijl hij me gedag zei, kuste hij me op mijn mond. Dat ging raar, ik zoende terug. Daarop pakte hij mijn hand en trok me mee zijn kantoor in. Het zoenen ging verder en ineens was Max overal. Het voelde vet opwindend op dat moment, ik deed spontaan met hem mee. Zo kwam het tot snelle seks op zijn bureau. Zelfs zonder condoom, daar stonden we niet eens bij stil. Het was snel, het was lekker, maar het was – achteraf gezien – natuurlijk oerdom. Nog geen kwartier later, stond ik bij mijn fiets en was Max op weg naar de tram, de andere kant op. Ik zat lachend op de fiets naar huis, wilde mijn collega bellen, maar ik liet mijn telefoon vallen. Gelukkig niet kapot, maar ik realiseerde me wel dat ik beter mijn mond kon houden. Ik kwam goed thuis en woon alleen, dus ik heb niemand meer gesproken en ben snel naar bed gegaan.”

Ongelooflijke spijt

“De volgende dag had ik hoofdpijn van de drank, maar nog veel meer om wat er was gebeurd: seks met mijn baas – doe normaal! Ik was als de dood dat iemand ons had gezien. Die dag belde Max me op. Hij had het over een leuke kerstborrel, en leek me bijna te bedanken, maar maakte ook duidelijk dat dit tussen ons moest blijven. Vanzelfsprekend! Voor de duidelijkheid: Max is getrouwd, ik heb ook een relatie, dus daar waren we het over eens. Er was een groot verschil: Max leek er niet erg mee te zitten en ik had ongelooflijke spijt. Je gaat toch niet dronken seksen met je baas?! Dat is echt een no-go! Ik beken: het was onverwacht en fijn op dat moment, maar ik vind het verschrikkelijk wat ik heb gedaan. Ik heb het aan niemand verteld, ook niet aan die ene collega met wie ik bevriend ben. Ik heb er zelfs de hele kerst last van gehad.”

Lees meer
Opgebiecht: ‘Zijn kinderen moeten niets van mij hebben’

Ongemakkelijk

“Ik heb niet overwogen om het aan mijn vriend te vertellen, geen idee hoe hij zou reageren. Zit je daar aan het kerstdiner met je schoonfamilie, terwijl je nog geen week geleden door je baas werd genomen op zijn bureau. Gek werd ik van dat idee! Max doet nu op het werk heel normaal, er is niks aan hem te merken. Ik vraag me af of hij dit vaker doet, hij gaat er wel erg makkelijk mee om. Ik vind het zo ongemakkelijk dat ik overweeg om daar weg te gaan…”

Dit artikel komt uit Flair 05-2020, de editie die t/m 4 februari 2020 in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee