Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Mijn lesbische vriendin wil experimenteren met een man’

Opgebiecht: ‘Mijn lesbische vriendin wil experimenteren met een man’

Opgebiecht: ‘Mijn lesbische vriendin wil experimenteren met een man’

Marloes (33): “Anna en ik zijn al bijna tien jaar samen, het was liefde op het eerste gezicht. We zijn stapelgek op elkaar, bespreken alles, zijn de beste partners die ik me kan voorstellen. Heel gelukkig zijn we, er is eigenlijk nooit iets. Nu ook niet, maar het verontrust me dat Anna belangstelling krijgt voor mannen…

Anna is open, eerlijk en zegt altijd wat ze denkt. Ik kan me niet voorstellen dat ze iets voor mij verborgen zou houden. Toen er onlangs schilders bij ons aan het werk waren, was ze enthousiast over hen. We gaven ze koffie en soms zaten ze hier wat langer te kletsen. Allemaal prima. Totdat Anna een keer zei: ‘Die Nick vind ik nou echt een leuke vent. Ik zie nooit iets in een man, maar deze heeft wel een bepaalde aantrekkingskracht.’

Ik moet haar gelijk geven, hij was ook een knappe kerel met een vlotte babbel. Dus ja, er zullen genoeg vrouwen voor hem vallen, maar ik zeker niet. Ik heb überhaupt nog nooit iets gevoeld voor een man. Ik kan me ook niet anders herinneren dan dat ik op vrouwen val. Op de lagere school wist ik het al. In mijn hele leven heb ik één keer gezoend met een jongen, tijdens mijn studietijd, en alles in mij riep toen: nee! Anna is hier anders in.

Zij is ook nooit verliefd geweest op een man, maar ik merk nu dat ze nieuwsgierig wordt naar mannen – vooral wat seks betreft – en dat verontrust me. Eerder heeft ze dat nooit uitgesproken. Ze begon erover toen we samen in bed lagen. Ze vroeg me of ik weleens fantaseerde over seks met een man. Hoe dat zou zijn? Vrij lomp antwoordde ik: ‘Nee.’ Ik moet er eerlijk gezegd ook niet aan denken. Niet mijn kopje thee, zeg maar.

‘Haar nieuwsgierigheid benauwt me. Moet ik haar loslaten, zodat ze dit kan uitproberen?’

’t Leuke aan Anna is dat ze daar dan om moet lachen en zich helemaal niet voor haar gedachten schaamt. Sterker nog, ze begon hardop te fantaseren en vroeg zich af of het heel anders zou zijn. Ik was geneigd mijn vingers in mijn oren te stoppen en als een kind te roepen: ik wil het niet weten, ik wil het niet weten! Maar inderdaad: je weet niet wat je mist als je het nooit hebt gedaan. Daar kun je je bij neerleggen, of je raakt juist nieuwsgierig en ziet het als een uitdaging. Ik zit overduidelijk in categorie 1. Dat Anna in categorie 2 zou vallen, had ik niet verwacht.

Ik vroeg haar of ze serieus was en of ze het echt een keer met een man wilde doen. Je kunt er maar beter open en eerlijk over zijn. Ze lachte en zei: ‘Niet zonder jou.’ Toen verslikte ik me, moest lachen, en riep: ’Ja dag!’ Ze lachte ook en vroeg: ‘Nee? Het lijkt me leuker om dat samen te ervaren. En ik ben geen mannenexpert, maar ik denk dat er genoeg zijn die het willen doen met twee vrouwen tegelijk!’ Daarop barstte ze in lachen uit.

Ik ging erin mee, maar dat kwam door haar, haar gezicht, haar gedrag, haar idiote idee, haar alles… ‘Het lijkt me best opwindend om jou met zo’n Nick bezig te zien,’ zei ze. Toen heb ik haar gevraagd op te houden, want ik moet er écht niet aan denken! ’Ik heb jou liever voor mezelf,’ sprak ik, voordat we verstrengeld raakten in elkaar.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Als Jim boos op me is, schreeuwt hij: ik ga wel bij papa wonen!’

Ik word wel wat onrustig van haar gedachten. Het is heerlijk dat ze alles uitspreekt, maar die nieuwsgierigheid benauwt me. Ik zou alles voor haar doen, maar dit gaat zo tegen mijn eigen gevoel in. Moet ik haar dan loslaten, zodat ze dit kan uitproberen, aan het experimenteren kan slaan? Dat vind ik doodeng! Stel dat het haar bevalt, dan zou ik haar kunnen verliezen. Dat wil ik niet! Ik vind het lastig: ik wil haar niet claimen, ik wil hier ook niet in meegaan, maar haar vrijlaten voelt ook niet goed. Ik hoop dat haar nieuwsgierigheid overwaait.”

Ook iets op te biechten? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst Valerie van der Meer | Beeld: GettyImages