Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Opgebiecht > Opgebiecht: ‘Ik word onzeker als de ex van mijn vriend in de buurt is’

Opgebiecht: ‘Ik word onzeker als de ex van mijn vriend in de buurt is’

Opgebiecht: ‘Ik word onzeker als de ex van mijn vriend in de buurt is’

Inge (33): “Als ze voor me de straat oversteekt, zou ik het liefst wat extra gas geven. Niet echt natuurlijk, maar het voelt wel bijna zo. Ik heb een enorme hekel aan de ex van mijn vriend Floris, word onzeker als zij in de buurt is. Ze is veel knapper dan ik en ze is gewend om haar zin te krijgen. Floris en zij zijn nog vrienden en haar moves laten hem koud. Maar toch: je bent een ex, gedraag je dan ook zo.

De eerste keer dat ik haar ontmoette, zonk de moed me al in de schoenen: een bloedmooie meid, type model met de daarbij passende houding. Op mij komt ze over als iemand die altijd haar zin krijgt, zo’n verwend prinsesje. Als iets niet lukt: pruillipje opzetten en verdrietig kijken en iedereen rent weer voor je.

Nicky en Floris zijn zes jaar samen geweest en waren zelfs verloofd. Serious business dus. Hun breuk was niet leuk; Floris heeft het uitgemaakt omdat hij aan alles twijfelde. Ik denk dat het een verstandige keuze van hem is geweest, want ik zie dat Nicky haar vriendjes inzet als een soort slaven. Ze moeten alles voor haar doen, het is ronduit belachelijk. Floris had dat gelukkig op tijd door.

Hij en ik kennen elkaar van Tinder. Welke kant het op gaat tussen ons weet niemand natuurlijk, maar we zijn blij met hoe het nu gaat. Floris is een spontane, goede vent, ik zie wel een toekomst voor ons samen.

Ze zei tegen me: ‘Hoe heet jij ook alweer?’ Zo onaardig, en ik zie aan die valse kop dat ze het expres doet’

Na Nicky is hij even stevig aan het daten geslagen. We hebben daar weleens over gepraat en hij zegt dat hij nu weet wat hij wel en niet zoekt in een vrouw. Hij gaat voor iemand met een eigen leven, vindt zelfstandigheid en niet te veel aan hem hangen belangrijk. Dat klopt wel met hoe ik in het leven sta, ik ben het tegenovergestelde van Nicky.

Toen ik Floris nog maar net kende, maakte ik al kennis met haar. Zij heeft een nieuwe vriend, maar klopt nog steeds bij Floris aan met vragen. Floris is handig, kan en weet veel en daar maakt zij nog graag gebruik van. Lekkende verwarming? Zij belt Floris en die rijdt dan wel even langs om het te fiksen – veel te aardig. Hun levens waren natuurlijk vergroeid, dus ik snap wel dat je los moet komen van elkaar, maar soms gaat het echt te ver.

Floris nodigde haar laatst gewoon uit voor zijn verjaardag. Na een paar gin-tonics stond ze als een idioot tegen hem aan te dansen. Ik was natuurlijk not amused. Dat doe je toch niet? Ik zie dat het hem niks doet en dat zij zich belachelijk maakt, maar ik kan het niet naast me neerleggen. Ook maakt ze voortdurend van die opmerkingen die erop wijzen dat ze zo lang samen zijn geweest. ‘Weet je nog, toen we op vakantie waren in weet-ik-veel-waar?’ En dan een opschepverhaal erachteraan dat ze nog nooit ‘zóóó’n mooi wit strand’ zag en hoe ‘on-ge-loof-lijk romantisch’ dat was.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik heb gezoend met de vader van mijn vriend’

Met mij praat ze amper. Bij binnenkomst zei ze zelfs: ‘Hoe heet jij ook alweer?’ Zo onaardig, en ik zie aan die valse kop dat ze het expres doet. Het stomme is: ik laat me daardoor intimideren. Floris merkt aan mij dat ik haar niet trek en zegt dat ik me geen zorgen moet maken. Hij zegt dat hij opgelucht is dat hij van haar af is en dat ik duizend keer leuker ben. Als zij een appje stuurt, rolt hij steeds vaker met zijn ogen, hij begint het ook zat te worden. Hij is inmiddels zover dat hij niet op alles reageert.

Natuurlijk realiseer ik me dat ze lang samen zijn geweest en veel hebben meegemaakt, maar dat is voorbij. Eigenlijk zouden de rollen omgedraaid moeten zijn, hoort zij zich ellendig te voelen omdat ik met Floris ben. Ik heb het idee dat die nieuwe vriend van haar slechts een tussenstation is en dat ze al haar pijlen nog steeds op Floris richt. Hij wil niks weten van rivaliteit en zegt: ‘Verlaag je nooit naar haar niveau, want als er iets níét sexy is, is het een ex die je niet loslaat.’ Raak! Ik wou dat ik er net zo relaxed in kon staan als hij.”

Heb jij ook iets wat opgebiecht moet worden? Stuur een mail naar flair@dpgmedia.nl. Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages