Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dit is de echte reden waarom we onze ogen sluiten tijdens het zoenen

Dit is de echte reden waarom we onze ogen sluiten tijdens het zoenen

Dit is de echte reden waarom we onze ogen sluiten tijdens het zoenen

(Corbis)

We doen vrijwel automatisch onze ogen dicht tijdens het zoenen. We doen het zonder er al te hard over na te denken, maar waarom? Blijkt dat ook hier een specifieke reden voor is, en het is niet omdat zoenen met je ogen open er een beetje creepy uitziet.

Ogen dicht tijdens het zoenen

Psychologen Polly Dalton en Sandra Murphy hebben dit onderzocht. Zo werd er aan een klein groepje testpersonen gevraagd om verschillende taken uit te voeren. Terwijl ze met hun opdracht bezig waren, werd er een kleine trilling naar hun handen gestuurd. Zo kwamen ze tot de conclusie dat bij een moeilijke opdracht de trillingen nauwelijks merkbaar waren. Dit komt omdat hun ogen hier harder aan het werk waren, en hun hersenen zich hierop aan het concentreren waren.


(Giphy)
Hetzelfde principe is van toepassing als we iemand kussen. Wanneer je zoent met je ogen open ben je sneller afgeleid door je andere zintuigen. Zo hebben onze hersenen het moeilijk om zich te focussen als onze ogen nog andere stimulaties ervaren. Bovendien ziet het er zoals eerder gezegd ook een tikkeltje eng uit.

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee