Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Moeder staat zoontje af ter adoptie, video van emotioneel afscheid gaat viral

Moeder staat zoontje af ter adoptie, video van emotioneel afscheid gaat viral

Moeder staat zoontje af ter adoptie, video van emotioneel afscheid gaat viral

Op haar achttiende beviel Hannah Mongie van een zoontje. Omdat ze het niet aankon om Taggart zelf op te voeden, besloot ze hem af te staan ter adoptie. Na de bevalling, nog voordat het jongetje met zijn ‘nieuwe’ ouders mee ging, maakte Hannah een video voor Taggart, waarin ze hem vertelde waarom ze ervoor koos om hem af te staan. De beelden, waarvan de tranen je in de ogen springen, gaan momenteel enorm viral.

Lees ook
Deze moeder gaat viral door haar briljante zwangerschapsfoto’s

Taggart werd al twee jaar geleden geboren, maar omdat Hannah (21) pas onlangs de destijds gemaakte video online heeft gezet, verschijnt het verhaal nu pas in de media.

Drama
In de video vertelt Hannah dat ze pas twee maanden samen was met de vader van Taggart, Kaden, toen ze zwanger bleek. Dat was enorm schrikken, maar het echte drama moest nog komen. In de veertiende week van de zwangerschap overleed Kaden plotseling in zijn slaap door een natuurlijk oorzaak. Hij werd slechts twintig jaar. Twee dagen daarvoor had het stel de eerste echo.

Open adoptie
Hannah wist eigenlijk zeker dat ze het opvoeden van Taggart niet aan zou kunnen en dat ze hem het beste kon afstaan voor adoptie, maar tegelijkertijd was het kindje “het laatste stukje Kaden” dat ze nog had. Uiteindelijk had ze toch het gevoel dat Taggart beter af zou zijn bij iemand anders. Omdat het haar verschrikkelijk leek om haar zoontje nooit meer terug te zien, zocht ze een stel dat akkoord ging met een ‘open adoptie’, waarbij de biologische moeder haar kind kan blijven zien.

Toch nog samen
Inmiddels heeft Hannah een geweldige relatie met zowel haar zoontje als zijn adoptieouders Emily en Brad. Ze waren aanwezig bij de bevalling aanwezig en nemen Hannah geregeld mee met ‘gezinsuitjes’. Hannah ziet de inmiddels tweejarige Taggart nu zo’n één keer per week.

Inspiratie voor anderen
De video, die Hannah onlangs deelde om anderen bekender te maken met de mogelijkheid tot open adoptie, is in slechts een paar dagen tijd al miljoenen keren bekeken.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: Still uit video

Shoppen is altijd een goed idee