Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Maria: ‘Ik ben naar bed geweest met de broer van mijn beste vriendin’

Maria: ‘Ik ben naar bed geweest met de broer van mijn beste vriendin’

Relaties & opgebiecht
Maria: ‘Ik ben naar bed geweest met de broer van mijn beste vriendin’

Maria (28): ‘Het was één van de eerste mooie zondagen van het jaar, in april. Mijn beste vriendin Kim gaf een feestje met haar man Rob. Het was allemaal spontaan, omdat het onverwacht mooi weer was. ‘Een bbq om de zomer te openen’ stond in de uitnodigingsmail. Leuk idee. Jammer alleen dat ik na te veel drankjes dingen deed waar ik achteraf spijt van heb. Ik ging er die avond vandoor met de broer van Kim. En ík ben wel single, maar hij niet.

Lees ook: Annemieke biecht op: ‘Mijn man weet niet dat 
ik abortus liet plegen’

Kim en ik kennen elkaar al vanaf de middelbare school. BFF’s sindsdien. De familie van Kim ken ik ook al zeker een jaar of vijftien. Ik ben zelfs meerdere keren met ze mee geweest op vakantie. Nu zie ik ze vooral nog op de verjaardagen van Kim en Rob. Jan, haar broertje (ja, hij is twee jaar jonger dan wij), was eigenlijk altijd ‘het broertje van’. Ik ben nooit in hem geïnteresseerd geweest. En nog steeds niet. Daarnaast heeft hij al jaren dezelfde vriendin en ik dacht altijd dat het wel goed zat tussen die twee. Op de spontane barbecue was zijn vriendin niet, ze zat voor een cursus in het buitenland.

Het tuinfeest was een succes. Ik denk dat er dik twintig man was. Hun beste vrienden en de familie van beide kanten. Echt één happy family. Rob stond achter de barbecue en Kim deed de drankjes. Nou ja, eigenlijk moest iedereen maar pakken, riep ze steeds, maar je glas was nog niet leeg of zij had hem al bijgevuld. Dat van mij misschien iets vaker dan goed voor me was. Maar het was onwijs gezellig en ik kon op de fiets naar huis. Kim had zelf ook wel wat wijntjes op en werd steeds joliger en uitbundiger. Uiteindelijk bleven we met een paar mensen over. We bleven heerlijk in de tuin zitten, maar tegen elven vond ik het tijd om af te taaien. Ik moest de volgende dag werken. Daarmee kwam er een eind aan het feestje, de rest stapte ook op.

Samen met Jan en met nog een vriend van Rob liep ik naar buiten, richting onze fietsen. ‘Ik fiets een stukje met je mee,’ riep Jan. Prima. Het ging gepaard met veel gelach en onhandig gedoe met onze sloten. We hadden allemaal gedronken. Jan en ik fietsten een stuk samen. We hadden lol, maar dat kwam ook omdat we wat aan het wankelen waren. ‘Ik zet je even thuis af, voor je veiligheid,’ zei hij en fietste met me mee naar huis. Op zich wonen we niet ver van elkaar, dus dat was niet zo gek.

Ze heeft uiteindelijk de telefoon erop gegooid, met de woorden dat haar schoonzus dit niet verdient.

Bij mij thuis zette ik mijn fiets aan de lantaarnpaal. Jan zette zijn fiets ook op slot. Ik wilde hem gedag zeggen, toen hij me uit het niets begon te zoenen. Raar, maar zeker niet vervelend. Hij greep me vast en ik moest er alleen om lachen, en ik bedacht niet dat dit eigenlijk niet zo’n goed plan was. Ik zoende hem terug en nam hem mee naar binnen. Met veel kabaal liepen we de trap op. En nog een trap, meteen door naar mijn slaapkamer. Onze schoenen bleven al achter op de trap en halverwege trap twee volgde nog een uitgebreide zoenpartij. Jans hand zat al in mijn jurkje en dat deed me wel wat. Nou ja, we hebben het bed nog net gehaald en hebben daar heerlijke seks gehad. Jan kroop daarna tegen me aan en we vielen snel in slaap.

De volgende ochtend werd ik wakker van de wekker. Jan was weg, ik hoorde hem niet eens weggaan. Mijn hoofd deed pijn: ik had een kater en voelde me ook heel beroerd om wat er die nacht was gebeurd. Hoe leuk het ook was. Ik ben gaan douchen en naar m’n werk gegaan. Ik kreeg toen ik aan het werk was een berichtje van Jan: ‘Heerlijke nacht! Kunnen we dit ajb tussen ons houden? X’. Ik reageerde niet en heb die avond gebeld met Kim en alles verteld. Woedend was ze! Ze heeft uiteindelijk de telefoon erop gegooid, met de woorden dat haar schoonzus dit niet verdient en dat ze het gaat vertellen. Ik weet niet of ze dat inmiddels heeft gedaan. Als ik haar bel, neemt ze niet op. Jan heb ik nog wel gesproken. Hij had geen spijt, hoewel hij inzag dat het ‘niet zo handig’ was. En nogmaals bevestigde hij dat zijn vriendin dit niet mocht weten. Ik voel me er slecht onder. Ik wil Kim niet kwijt.’

Ook iets op te biechten? Stuur dan een mailtje naar flair@sanoma.com.

Beeld: IStock

Shoppen is altijd een goed idee