Je bent hier: Home > Opgebiecht > Malou: ‘Niet iedereen kan het waarderen dat we onze honden aankleden’

Malou: ‘Niet iedereen kan het waarderen dat we onze honden aankleden’

Opgebiecht
Malou: ‘Niet iedereen kan het waarderen dat we onze honden aankleden’

Verwend? Geliefd? Zeg het maar. Voor deze baasjes is niets te gek voor hun huisdier. Malou Groen (27) en haar vriend Romano de Graaf (29) zijn de trotse baasjes van twee Franse bulldogs: Flo (7 maanden) en Chop (2,5 jaar en 54.000 volgers op Instagram).

Lees ook: Je huisdier vindt deze planten wél leuk (en jij ook!)

Malou: ‘Als ze jarig zijn, krijgen Chop en Flo een taart van vers gestoomd vlees of van vis, gedecoreerd met doperwtjes en wortels. Normaal gesproken staan er gewoon brokken op het menu, maar wel biologische en met minstens tachtig procent vlees. Dat kost wel wat, zo’n dertig euro per zak, maar Chop is allergisch voor bepaalde soorten mijt in graan. Hij heeft daarom een afgestemd dieet. Ik moet bekennen dat ik vorige week een goedkope zak voer in de supermarkt heb gekocht, maar dat viel prompt niet lekker. Dus dat doen we niet meer.

De honden eten gezonder dan wij, grap ik weleens. Van Chops volgers krijg ik bijna dagelijks de vraag hoe het kan dat zijn vacht zo mooi glimt. Het scheelt dat hij veel tijd buiten doorbrengt, maar ik verzorg zijn vacht ook goed. Voor de hondjes gebruik ik dezelfde crèmes als voor mezelf en mijn vriend. Zelfgemaakt, op basis van olijfolie, kokosvet of koudgeperste avocado-olie. We zien Chop en Flo niet als onze kinderen, het blijven honden, maar een beetje gekkigheid moet kunnen. Het klinkt misschien bot, maar ik heb meer met dieren dan met mensen. Dieren staan altijd voor je klaar en geven je warmte en een kwispelend staartje. Zelf ben ik opgegroeid met honden – herders, bordercollies, keeshonden – en ik kan me geen leven zónder ze voorstellen. Toen ik vier jaar geleden ging samenwonen met Romano kwam hij er dan ook niet onderuit: er moest een viervoeter komen. Inmiddels zijn dat er dus twee. Franse bulldogs zijn erg mensgericht. Ze volgen je overal en lopen voor je voeten. Zelfs als ik ga douchen, vlijen ze zich tegen de douchewand aan.

Chop heeft een Instagramaccount met volgers wereldwijd. Hij wordt gesponsord met voer, strikken en kleding, dus hij draagt financieel ook zijn steentje bij. Niet iedereen kan het waarderen dat we ze aankleden en liken de posts dan expres niet, maar Amerikanen zijn er dol op. Voor Halloween hebben we Chop in een piratenpak gestoken en Flo verkleed als Pokémon Pikachu. Zelf hou ik daar niet zo van, dat doe ik puur voor onze volgers. Na de foto kleed ik ze dan weer uit, hoewel ze er zelf totaal geen last van hebben. Al onze vrije tijd brengen we met ze door. We gaan veel naar buiten, lekker in de frisse lucht. De hondjes mogen niet bij ons in bed, al was het maar al omdat Franse bulldogs, doordat ze kortsnuitig zijn, snurken als een vent. Dat is een gevoelig onderwerp. Niet iedereen is fan van Franse bulldogs, omdat ze door het doorfokken gezondheidsproblemen kunnen hebben. Daar hebben die van ons geen last van, maar tijdens het uitlaten krijg ik geregeld een preek. Ik ga dat gevecht niet aan, ieder zijn mening, maar het geeft me wel een naar gevoel dat ze onze hondjes bekritiseren. Gelukkig overheersen de positieve reacties. Elke dag weer weten ze een glimlach op het gezicht van mensen te toveren, hoe mooi is dat.’

De andere verhalen uit de serie ‘Beast Friends Forever’ kun je nu lezen in Flair 48. Deze ligt nu in de winkel of is hier te bestellen.