Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Oelala: zóveel tijd neemt een gemiddelde vrijpartij in beslag

Oelala: zóveel tijd neemt een gemiddelde vrijpartij in beslag

Relaties & opgebiecht
Oelala: zóveel tijd neemt een gemiddelde vrijpartij in beslag

Kaarsjes aan, massage vooraf… de één trekt het liefst uren uit voor een romantische avond met happy end, terwijl de ander meer geniet van een vluggertje. En ja, tijd is dan ook maar een relatief begrip natuurlijk. Zolang het maar lekker was. Toch is het altijd interessant om te kunnen gluren in de slaapkamer van een ander: zólang duurt een gemiddelde vrijpartij.

Tijd gemiddelde vrijpartij

Gezondheidssite Mind Body Green vond dat ook weleens een goede om uit te zoeken en bracht een aantal studies bij elkaar. Wat blijkt? De gemiddelde vrijpartij duurt net iets langer dan vijf minuten: 5,4 minuten om precies te zijn. Dan hebben we het wel over heteroseksuele koppels, waarbij de tijd onder de lakens ligt tussen de 3 en 13 minuten. Het voorspel werd hier blijkbaar niet in meegerekend, wat dat duurt los ongeveer tien minuten. Lesbische stellen nemen tussen de dertig en 45 minuten voor een stomende vrijpartij en homoseksuele koppels zitten op vijftien tot dertig minuten.

Lees ook
Good to know: deze plekken in huis zijn het gevaarlijkst om seks te hebben

Seksvragen

Spoken dit soort vragen vaker door jouw hoofd? Dat is helemaal niet gek. Volgens de Britse psychoseksueel therapeut Kate Moyle vragen veel mensen zich af wat er bij anderen in de slaapkamer gebeurt. “We zijn vooral nieuwsgierig naar het seksleven van anderen en wat als ‘normaal’ wordt beschouwd”, verklaart Kate. Denk aan vragen als ‘Hoe vaak heeft een gemiddeld koppel seks?’ en dus ook ‘Hoe lang duurt de gemiddelde vrijpartij?’. Toch is het belangrijk om te onthouden dat iedereen hier verschillend in is. Welke vraag Moyle het vaakst voorbij hoort komen? Ze onthult: “De meest gestelde vraag is ‘Hoe weet ik wat ik lekker vind wanneer het op seks aankomt?'”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee