Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Heb je een oogje op je collega? Grijp je kans tijdens de kerstborrel

Heb je een oogje op je collega? Grijp je kans tijdens de kerstborrel

Heb je een oogje op je collega? Grijp je kans tijdens de kerstborrel

Wie er een oogje heeft op een van haar collega’s, zit deze periode goed. De kerstborrel zou namelijk een perfect moment zijn om iets met die gevoelens te doen. Flirten maar!

Lees ook: Is het veilig om de kerstverlichting te laten branden als je het huis verlaat?

Uit onderzoek dat Multiscope deed in opdracht van datingsite Parship onder 1.000 Nederlanders, blijkt dat een op de vijf Nederlanders weleens wat met een collega heeft uitgespookt. Bij zeven procent liep de spanning zo hoog op dat er gesekst werd op de werkplek.

De kerstborrel blijkt een perfect moment om een flirt met een collega te beginnen. ‘Bij het onderzoek merk je vooral dat mensen duidelijk verschil maken tussen flirten en een stapje verder,’ zegt Femke van der Hoeven van Parship. ‘Flirten op de kerstborrel bijvoorbeeld vindt men dan wel kunnen. De sfeer is wat losser dan normaal en na een glaasje alcohol stap je toch makkelijker op elkaar af. Maar daarna door met een onenightstand is toch even iets anders.’

Jobhoppen

Hoewel je het uit deze cijfers niet zou opmaken, vindt niet iedereen het gepast om met een collega te blijven werken waar je een oogje op hebt. Een op de tien van de ondervraagden zou dan een andere baan zoeken.

Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagden flirten met een collega heel anders zien dan flirten met de baas. Dat betekent overigens niet dat het nooit voorkomt: 10 procent van de vrouwen en 5 procent van de mannen is weleens verliefd geworden op zijn of haar leidinggevende. ‘Dat kan komen omdat er gemiddeld nog steeds meer mannen in leidinggevende functies zitten dan vrouwen, maar het kan ook zijn dat mannen dat minder snel durven bij een vrouw die in een hogere functie zit,’ aldus Van der Hoeven.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Shoppen is altijd een goed idee