Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Flirten in een relatie: déze tekenen geven aan dat je te ver bent gegaan

Flirten in een relatie: déze tekenen geven aan dat je te ver bent gegaan

Relaties & opgebiecht
Flirten in een relatie: déze tekenen geven aan dat je te ver bent gegaan

Als je al een paar jaar bij elkaar bent, kan het soms wat saaier worden. Je flirt dan sneller met een ander, maar hoe ver mag je gaan? De grens tussen flirten en vreemdgaan is namelijk heel dun. Want gaan die ‘onschuldige’ sms’jes niet al snel over in meer?

Aandachtspuntjes

Deze tekenen geven aan dat je misschien te ver bent gegaan.

1. Je durft je partner er niet over te vertellen
“Als je het niet durft te vertellen aan je partner, dan ben je waarschijnlijk te ver gegaan”, vertelt professor psychologie Susan Krauss Whitbourne tegen Woman’s Health. Dingen verbergen voor je partner is uiteraard nooit goed, maar het is belangrijk om jezelf af te vragen waarom je iets verzwijgt.

Lees ook
5 wetenschappelijke weetjes over flirten

2. Je zoekt steun en verbinding bij die andere persoon
Als je al maanden met een collega of vriend flirt, maar de gesprekken blijven oppervlakkig, dan is er meestal niets meer aan de hand. Maar als je emotionele steun of verbinding zoekt bij die persoon in plaats van bij je partner, dan ben je de grens overgestoken van flirten naar emotioneel bedrog.

3. Je vertelt hem of haar dingen die je eigen partner niet weet
Als je bepaalde dingen aan je fling vertelt die je partner niet weet, dan kun je dat zien als ‘emotioneel vreemdgaan’. Het betekent vaak dat je je op fysiek of emotioneel vlak sterker aangetrokken voelt tot die persoon dan tot je partner. Bedenk goed: ‘Wat heeft of geeft die persoon mij dat mijn partner me niet kan bieden en is het wel de moeite om hiermee door te gaan’?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Woman’s Health | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee