Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Tóch maar een budget wedding? ‘Hoe duurder je huwelijk, hoe groter de kans op een scheiding’

Tóch maar een budget wedding? ‘Hoe duurder je huwelijk, hoe groter de kans op een scheiding’

Relaties & opgebiecht
Tóch maar een budget wedding? ‘Hoe duurder je huwelijk, hoe groter de kans op een scheiding’

Voor je grote dag heb je kosten nog moeite gespaard. Ja, het kost wat, maar dan heb je ook wat. Toch blijkt nu dat al deze big spending je nog weleens duur kan komen te staan. Hoe meer je namelijk uitgeeft aan je huwelijk, hoe groter de kans op een scheiding.

Kans scheiden

Dat is niet zomaar verzonnen, maar dat wijst een nieuwe studie uit van de economisch professoren Andrew Francis-Tan en Hugo Mialon. Hiervoor werden wel 3.000 getrouwde koppels ondervraagd en wat blijkt: er zijn toch wel wat aspecten die de kans op een scheiding vergroten.

Huwelijk scheiding

En ja, helaas als je veel geld hebt uitgegeven… maar uit het onderzoek blijkt dat een dure bruiloft eerder uitloopt in een liefdesbreuk dan een goedkoper huwelijksfeest. Daarbij spelen niet alleen de kosten van de grote dag een rol, maar ook het bedrag dat is neergeteld voor de verlovingsring. Heb je daar meer dan 1.700 euro euro voor betaald? Ai, dan zou het zomaar eens mis kunnen lopen. Volgens de wetenschap dan, hè!

Lees ook
Bewezen! Dit is volgens onderzoek de beste leeftijd om te trouwen

Andere redenen

Maar ook de focus op de buitenkant blijkt een rol te spelen. Mialon verklaart: “Bij de deelnemers was duidelijk te zien dat als het uiterlijk van de partner een belangrijke overweging was in de keuze om te trouwen, het huwelijk korter duurder.” Waar je wel goed wat geld tegenaan kan gooien? Je huwelijksreis! Door hier niet op te besparen, zul je juist wél weer langer bij elkaar blijven. Op naar een tropisch eiland dus maar (na corona). Enne, ondertussen vragen we ons af wat deze onderzoeksresultaten betekenen voor de pasgetrouwde Sylvie Meis en haar man, die een bruiloft van maar liefst vier dagen achter de rug hebben…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Meet The Castello’s 👰🏼🤵🏻 📸 Photo Credit: Action Press by amazing @tali__photography

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis) op

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee