Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Dít is waarom het belangrijk is om een directe vriendin te hebben

Dít is waarom het belangrijk is om een directe vriendin te hebben

Dít is waarom het belangrijk is om een directe vriendin te hebben

Het liefst hebben we allemaal vriendinnen om ons heen die lief zijn, voor je klaar staan, je geruststellen en vooral geen ruzie met je zoeken om de kleinste dingen. We zitten niet altijd te wachten op een directe opmerking van een vriendin. Maar wist je dat het hebben van een directe vriendin juist heel fijn kan zijn? Dít is waarom.

Dit is waarom je een directe vriendin nodig hebt

Uit een onderzoek van de Amerikaanse University of Playmouth is gebleken dat een directe vriendin vaak je beste vriendin is. Dat komt doordat zij af en toe ‘gemeen’ is om je te kunnen helpen. Denk daar maar is goed over na, want het kan nog wel eens kloppen dat ook bij jou dit het geval is. Die ene vriendin zit soms precies de dingen zegt die je liever niet wil horen, kan toch heel goed voor je zijn. Dat je haar toch niet zo leuk zit (ouch), dat die partner van je toch niet zo goed voor je is of dat het t-shirt die je net gekocht hebt doorschijnt.

Het beste met je voor hebben

Lieve vriendinnen zullen waarschijnlijk minder snel zeggen waar het op staat. Ze zijn te bang om jou daarmee te kwetsen. Een directe vriendin verteld daarentegen gewoon wat ze er van vindt en zegt wat ze het beste voor jou is. Uiteindelijk heb je daar wel het meeste aan. Dit betekent trouwens niet dat directe vriendinnen niet lief kunnen zijn. Maar de volgende keer dat je vriendin een niet zo fijne opmerking maakt, tel heel even tot drie en bedenk dan dat ze het alleen maar goed bedoelt. En uiteindelijk mag je maar dankbaar zijn voor die lieve (en directe) vriendinnen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty Images