Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Dít is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Dít is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Relaties & opgebiecht
Dít is het ideale leeftijdsverschil in een relatie

Leeftijd is maar een getal en wanneer je stapelverliefd bent maakt een groot leeftijdsverschil helemaal niet uit. Toch is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat er een ideaal leeftijdsverschil is in een relatie, waarmee je de grootste kans hebt op een lang en gelukkig huwelijk.

Lees ook: Quinty onthult het geheim achter haar gelukkige huwelijk met Orlando

Onderzoekers van de Emory University in Atlanta hebben de gegevens van drieduizend mensen onder de loep genomen. En wat bleek? Stellen waarbij het leeftijdsverschil erg hoog was, hadden de meeste kans op een break-up. De voornaamste reden hiervoor was dat de ene helft van het koppel in een heel andere levensfase zat dan de ander, waardoor ze andere dingen in het leven wilden.

Ook onderzochten de wetenschappers welk leeftijdsverschil dan wél ideaal was. En dat blijkt verrassend laag te zijn, want koppels die slechts een jaar verschillen hebben het meest kans op een succesvolle relatie. Nog wat interessante cijfertjes: met vijf jaar leeftijdsverschil heb je 18% meer kans op een break-up, terwijl je met tien jaar leeftijdsverschil zelfs 39% kans hebt om uit elkaar te gaan.

Bron: ELLE

Shoppen is altijd een goed idee