Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > De klimaatverandering is slecht voor je libido

De klimaatverandering is slecht voor je libido

Health
De klimaatverandering is slecht voor je libido

De klimaatverandering heeft niet alleen een invloed op het milieu, ook ons seksleven heeft er mogelijk last van. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Gelukkig bestaat er een makkelijke en leuke oplossing voor dat probleem: vanavond eens lekker dicht bij je partner gaan liggen!

Het onderzoek heeft een verband gezocht tussen onze seksdrive en de temperatuur. Die twee parameters werden over een periode van tachtig jaar onderzocht. Men kwam tot de conclusie dat we minder vrijen wanneer het buiten warmer is dan 26 graden. De hoge temperatuur heeft namelijk een slechte invloed op ons libido. Als we naar mannen en vrouwen apart kijken, zien we ook een invloed op de kwaliteit van zijn sperma en op onze ovulatie.

De oplossing
Wanneer de temperaturen dalen, krijgen we weer zin om te vrijen. De oplossing is daarom volgens de studie heel simpel: airconditioning. Geen kaarsjes of een paar lieve woordjes om elkaar in de stemming te krijgen; het enige wat je hoeft te doen, is de airco aanzetten.

Wie, wat, waar?
Het onderzoek kreeg de titel Maybe Next Month? Temperature Shocks, Climate Change, and Dynamic Adjustments in Birth Rates en werd gepubliceerd door The National Bureau of Economic Research. ​Ook verschillende universiteiten hielpen mee. Zo waren er leden van de Tulane University, de University of California-Santa Barbara en de University of Central Florida betrokken in het onderzoek.

Beeld: Corbis

Dit werd ook wetenschappelijk bewezen:

Shoppen is altijd een goed idee