Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Brigitte (34): ‘Al jaren word ik gepest door mijn schoonmoeder’

Brigitte (34): ‘Al jaren word ik gepest door mijn schoonmoeder’

Relaties & opgebiecht
Brigitte (34): ‘Al jaren word ik gepest door mijn schoonmoeder’

De schoonmoeder van Brigitte (34) manipuleert alles en iedereen. Brigitte wordt er gek. Zo erg, dat ze twijfelt of ze nog wel bij haar vriend Bart wil blijven.

Gepest door schoonmoeder

Brigitte: “Ik haat het om haar mama te noemen. Het is zo onoprecht. Toen ze vroeg of ik dat wilde doen, zei ze met een snikje: ‘Dan heb ik eindelijk een dochter.’ Bart vond het fantastisch. Maar ik zag hoe venijnig ze naar me keek. Hoe is het mogelijk dat hij niet ziet wat voor kreng zijn moeder is?”

‘Ik probeer écht om met haar door één deur te kunnen, maar ik word gek van haar’

“We hebben steeds vaker ruzie over haar. Hij vindt dat ik zijn moeder niet ‘begrijp’, dat ik moeilijk doe. Terwijl zij degene is die altijd en overal ruziemaakt. Zo ging ze huilen om een cadeau dat ik voor haar verjaardag kocht. Niet waar ik bij was – natuurlijk niet – maar achteraf bij Bart. Dat ze me heel duidelijk had verteld dat ze slechte herinneringen had aan de vakantie in Frankrijk: hoe kón ik haar dan een fotoboek van die reis cadeau geven? Bart was razend op mij. Waarom maakte ik zijn moeder aan het huilen? Ik wist helemaal niet dat ze die vakantie zo verschrikkelijk vond.”

Manipulatief

“Ze doet altijd heel onschuldig, maar ondertussen manipuleert ze alles en iedereen. Aan ons dochtertje vraagt ze bijvoorbeeld of ik haar wel elke avond een verhaaltje voorlees. Om vervolgens te zeggen dat het toch zo jammer is dat mama daar geen tijd voor heeft. Omi las namelijk vroeger wél elke avond een verhaaltje voor. Af en toe heb ik zin om haar uit te schelden, maar ik houd me in. Dan heeft ze namelijk weer iets om tegen me te gebruiken.”

Verzuurd en eenzaam

“Het is zo frustrerend, zo onrechtvaardig. Ik probeer écht om met haar door één deur te kunnen, maar ik word gek van haar. Ze bemoeit zich overal mee. Volgens mijn beste vriendin is ze verzuurd en eenzaam, omdat haar man ervandoor ging met een ander. Zij zegt dat ze die frustratie op mij projecteert en dat ze haar kind niet kan loslaten. Ik denk dat ze gelijk heeft. Élke dag belt ze, echt élke dag! Is dat nu nodig? Bart is intussen 36! En elke dinsdagavond moeten we bij haar eten en dan moet ik steeds haar steken onder water negeren. Want ga ik erop in, dan maakt ze er een drama van.”

Lees ook
Jasmien (32): ‘Ik was opgelucht toen mijn man voor de tweede keer werd opgenomen’

Bij Bart blijven of weggaan?

“Ik heb er zo genoeg van. Ik houd van Bart, maar ik denk er steeds vaker aan om bij hem weg te gaan. Ik begrijp niet dat hij zijn moeder blijft steunen. Laatst verweet ik hem dat hij liever bij haar is dan bij mij en aan zijn ogen zag ik dat ik gelijk had. Zijn perfecte, lieve mama moet nog even volhouden en dan heeft ze haar zin. Haar zoon, helemaal voor haar alleen.”

Dit artikel komt uit het Flair & VIVA Zomerboek 2020. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in Flair. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hierOp de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Canva

Shoppen is altijd een goed idee