Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Blog Yvonne: ‘Het is de week dat de rechtbank me uit het ouderlijk gezag van mijn kinderen wil zetten’

Blog Yvonne: ‘Het is de week dat de rechtbank me uit het ouderlijk gezag van mijn kinderen wil zetten’

Relaties & opgebiecht
Blog Yvonne: ‘Het is de week dat de rechtbank me uit het ouderlijk gezag van mijn kinderen wil zetten’

Vanaf februari dit jaar zijn er zeven juridische procedures tegen me aangespannen. Het is de week dat de rechtbank me uit het ouderlijk gezag van mijn geliefde kinderen wil zetten.

Lees ook: Blog Yvonne: ‘Born to be free’

Alsof dat niet erg genoeg is moet ik iedere dag duizend euro betalen omdat ik weiger om een rectificatie op mijn journalistieke site te zetten, word ik strafrechtelijk vervolgd en is er na vier jaar nog steeds geen onderzoek gedaan naar uitbuiting. Het onderzoek werd in 2014 door drie psychiaters aan de instanties gevraagd. Het loopt allemaal een beetje anders dan beschreven is in het Verdrag van Istanbul.

Mijn geloof is de laatste jaren mijn houvast

Viktor Frankl – een Weense psychiater die de holocaust overleefde en wiens naasten allemaal omgebracht werden – schreef een boek, waarin hij uitlegt dat het leven zelfs in de meest absurde, pijnlijke en inhumane situaties zinvol is. Mijn vrienden en familie weten dat mijn geloof de laatste jaren mijn houvast is. En in dat geloof is het belangrijk dat je anderen vergeeft. Dat is lastig, en soms haast onmogelijk.

Rust en vrede

De afgelopen week liep ik door de duinen. Ik keek naar de zeemeeuwen en genoot van de rust. Het is mogelijk om rust en vrede te vinden in jezelf, ongeacht de situatie om je heen.
Ik schrijf en geniet van mijn werk in de mode. De fashion wereld is het beste antidotum tegen kafkaiaanse situaties en brengt me terug bij mezelf.

Net als in mijn studententijd, toen ik stewardess was, werk ik tot mijn blijdschap iedere keer op een andere locatie en met een nieuw team. Ik ken bij de meeste filialen wel een aantal mensen, maar tref iedere dag weer nieuwe collega’s en verhalen. ‘Wat is jouw lievelingsmerk in de mode?’, vraagt Françoise, mijn collega vandaag. ‘Ik heb er verschillende’, zeg ik. ‘Maar ik ben een groot fan van de jurkjes van Karen Millen.’ ‘Ah’, zegt de langbenige donkerharige twintiger. ‘En Nikkie? Vind je dat ook wat?’, vraagt ze. En ze strijkt met haar handen over haar zwarte jurk. ‘Zeker!’, zeg ik. ‘Vooral de Kate Moss collectie en de leren jasjes. En jij draagt een Nikkie volgens mij. Je ziet er geweldig uit.’ ‘Klopt’, grinnikt ze. ‘En bedankt. ‘Vandaag is het een bijzondere dag. Nikkie Plessen komt over een kwartiertje. Vorig jaar arriveerde ze met een leger bodyguards.’ Ik grinnik. ‘Ik neem het wel even van je over’, zeg ik. ‘Ga maar kijken boven.’

Ik wil vooruit

Ze loopt richting de roltrap en ik zie een stoet achter haar aankomen: een legertje security mensen met in hun kielzog een dozijn jonge vrouwen in rood en hemelsblauwe pakjes op rolschaatsen. Ik loop achter de stoet aan en tik een roodharig meisje op haar rug. Ze draait zich om. ‘Uhm. Als je klaar bent, mag ik dan in mijn pauze straks ook even rolschaatsen?’, vraag ik. Ze grijnst en ik kijk haar lachend aan. ‘Als je niet kan vliegen, ren dan. Als je niet kan rennen, loop. En als je niet kunt lopen kruip’, zei Martin Luther King ooit. Ik wil vooruit. En laat ik dat dan vooral op mijn eigen manier doen.

Over Yvonne

Yvonne (51), moeder, journaliste, schrijfster, mensenrechten juriste en dagvoorzitter is een vrouw met een missie. Ze heeft maar een doel en dat is de leefomstandigheden van vrouwen en hun kinderen in geweldsituaties op de kaart zetten en te verbeteren. Haar dagelijkse peptalks krijgt ze van de ex vrouw van een CIA agent, een Amerikaanse diplomate, een kunstenares die een galerie had in Soho en haar Armeens-Italiaanse soulmate Joseph. Ze hebben allen één ding gemeen: ze zien uit naar het moment waarop ze hun geliefde kinderen weer in hun armen kunnen sluiten. Haar ervaringen verwerkt Yvonne wekelijks in een vervolgverhaal op het boek ‘Tot de Dood Ons Scheidt’ – dat inmiddels uit de handel is gehaald – en een boek: ‘Joseph’s Koffer’. Tussendoor werkt Yvonne bij als hostess en in de fashion.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee