Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: Zo hou je het leuk tussen de lakens – ook als je al jaren samen bent

Bewezen: Zo hou je het leuk tussen de lakens – ook als je al jaren samen bent

Bewezen: Zo hou je het leuk tussen de lakens – ook als je al jaren samen bent

Jouw relatie is eigenlijk perfect. Je liefje geeft je zelfvertrouwen, haalt het beste in je naar boven en je kan volledig jezelf zijn. Of je nu in je verwassen giraffen-onesie door het huis sloft of met vettig haar een hele dag in bed ligt: het maakt het niet uit.

Fijn, natuurlijk, zo’n comfortabele relatie, maar niet per sé bevorderlijk voor je seksleven. Iedereen die in een lange relatie zit of heeft gezeten, weet dat seks na verloop van tijd wat naar de achtergrond verdwijnt. Genegenheid groeit, maar daarmee neemt vaak ook de passie wat af. Dat is allemaal helemaal niet erg, reuze natuurlijk, niks moet blabedieblabla.

Dat ís allemaal waar, maar een potje gepassioneerde seks waarbij je “kloppend van verlangen over elkaar heen kruipt” (of vul hier een andere frase uit Fifty Shades in) is gewoon heel erg lekker. En goed voor je huid en je humeur. Dus: hoe breng je de passie terug in jouw liefdevolle relatie?

Langdurig goed

Daar is – hoera! – onderzoek naar gedaan door de Universiteit van Toronto. In deze studie werden ruim 1900 stellen gevraagd naar hun perceptie over seks in een relatie en werd uitgebreid vergeleken hoe mensen in een lange relatie seks beschouwen én goed houden.

Het onderzoek wees uit dat de stellen die een meer pragmatische houding ten opzichte van seks hebben, in de regel ook daadwerkelijk hun seksleven een hogere score geven. Met andere woorden: als jij seks beschouwt als iets waar je zelf weinig aan kan doen, is de kans groot dat je erg teleurgesteld bent als de seks na een paar jaar minder wordt.

Samen aan de slag

Volgens het onderzoek is het beter om seks met je partner te zien als een groeiproces. Na de zogenaamde honeymoon phase (vier keer per dag, “we komen ons bed niet uit”) breekt er een nieuwe fase aan, en na die fase nog eens een nieuwe. Net als alle andere aspecten van je relatie is dat iets waar je samen aan kunt (of zelfs moet) werken.

copyright: giphy

Met andere woorden: stap van je roze wolk en ga constructief samen aan de slag met ‘project seks’. Dat kan met een spannend uitstapje, mooie lingerie of alleen maar samen een boek kopen over kama sutra. Zelfs een to-do lijstje kan al van alles opleveren. Ga vanavond nog samen aan de slag 😉

 

 

Lees ook:

Bron: Womenshealthsmag