Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > Bewezen: vrouwen zijn gelukkiger met een minder aantrekkelijke man

Bewezen: vrouwen zijn gelukkiger met een minder aantrekkelijke man

Relaties & opgebiecht
Bewezen: vrouwen zijn gelukkiger met een minder aantrekkelijke man

Een Amerikaanse studie toont aan dat vrouwen die samen zijn met een minder knappe man gelukkiger zijn. Vrouwen met een knappere echtgenoot zouden vaker diëten en obsessief bezig zijn met hun uiterlijk. De studie legt een pijnlijke waarheid bloot over body image bij vrouwen.

Lees ook: Net als in de film: deze klok geeft aan waar je geliefden zich bevinden

Eerder werd al een studie gedaan naar het geluksgevoel van mannen in betrekking tot de aantrekkelijkheid van hun partner. Het resultaat hoeft je niet te verbazen: mannen zijn gelukkiger met een aantrekkelijke vrouw aan hun zijde. Maar voor vrouwen geldt dus het omgekeerde, zo blijkt uit een studie van de Florida State University.

Body image

De Amerikaanse onderzoekers beoordeelden 113 pas gehuwde koppels op basis van aantrekkelijkheid en observeerden hen om te weten te komen hoe die aantrekkelijkheid het geluksgevoel en het zelfbeeld beïnvloedt.

De spijtige conclusie is dat vrouwen die een knappe man hebben, meer bezig blijken te zijn met hun body image. Ze gaan vaker op dieet, terwijl vrouwen met een minder aantrekkelijke echtgenoot een positiever zelfbeeld hebben en tevreden zijn met hun lichaam. Het effect wordt groter naarmate de vrouw als minder aantrekkelijk beschouwd wordt. Over het algemeen werd besloten dat huwelijken waarin de vrouw knapper is dan de man succesvoller en bevredigender zijn.

Spijtige conclusie

Uiteraard is de conclusie die we uit deze studie kunnen trekken niet dat je op zoek moet gaat naar een partner die je als beduidend minder aantrekkelijk zou beschouwen. Wat we hieruit wel kunnen leren, is dat wij vrouwen om één of andere reden nog altijd het gevoel hebben dat we ultraslank moeten zijn om als aantrekkelijk beschouwd te worden en goed genoeg te zijn.

Dik vs. dun
Volgens de studie overschatten heel wat vrouwen hoe mager ze volgens hun echtgenoot zouden ‘moeten’ zijn. Bij mannen leeft die gedachte helemaal niet: uit de studie blijkt dat de neiging tot diëten bij mannen totaal onafhankelijk is van de aantrekkelijkheid van hun partner.

Focus

Mannen kunnen hun onzekere echtgenotes volgens Reynolds helpen door hen eraan te herinneren dat ze mooi zijn, onafhankelijk van hun gewicht of lichaam. ‘De focus leggen op de manieren waarop ze een goede partner is buiten het fysieke kan ook helpen’, aldus de onderzoeker. ‘Iets als: ‘Ik waardeer je zo omdat je een lieve, intelligente en ondersteunende partner bent.”

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Shoppen is altijd een goed idee