Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relaties & opgebiecht > BEWEZEN: Dit vinden we een acceptabel aantal bedpartners

BEWEZEN: Dit vinden we een acceptabel aantal bedpartners

BEWEZEN: Dit vinden we een acceptabel aantal bedpartners

Wanneer je net een nieuwe partner hebt, zijn er vaak enkele vragen die je in het begin nog een beetje probeert te ontwijken. Zoals het aantal mannen of vrouwen waarmee je het bed al gedeeld hebt. En hoewel er geen regels bestaan voor het aantal bedpartners, hebben we er wel allemaal een duidelijke mening over. En het acceptabele getal ligt veel lager dan je eigenlijk zou denken.

Enkele wetenschappers van de Bristol University en Notthingham University besloten een onderzoek te doen naar wat mannen en vrouwen een acceptabel aantal bedpartners vinden. Het resultaat werd gepubliceerd in The Journal of Sex Research en bevat de meningen van 104 vrouwelijke en 84 mannelijke respondenten. Zij waren van mening dat het acceptabele aantal bedpartners slechts op 3 (!) ligt.

Aantrekkelijk

Uit het onderzoek bleek ook dat naarmate je meer bedpartners hebt gehad, je minder aantrekkelijk gevonden wordt. Zo zouden vrouwen een man als onaantrekkelijk bestempelen vanaf 6 bedpartners, terwijl bij mannen dit zich pas voordoet als een vrouw het bed gedeeld heeft met 11 partners. Wat pas echt opviel was dat de deelnemers veel strenger waren voor een ander dan voor zichzelf. Zo zouden de meesten zelf veel actiever zijn dan ze voor hun partner acceptabel vinden.

Wat denken jullie?

Lees ook: